Afbeelding
(Foto: Thierry Schut)

Zangfietspad

Het zijn ‘barre’ tijden. We rollen van crisis naar crisis over klimaat, stikstof, woningtekort, arbeidsmarkt, energie en of we het allemaal nog een beetje betaalbaar kunnen houden. Het wordt tijd om even een ander geluid te (laten) horen! Regelmatig fiets ik door buurgemeente Den Haag voor werk of afspraken. Vorige week nam ik andere route op weg naar huis, altijd leuk en verrassend.

Zo fietste ik ineens een zangfietspad op. Op het blauwe bord de volgende tekst:


ZANGFIETSPAD

Hier mag je officieel (mee)zingen op de fiets.

Geen vreemde pauzes meer in je liedje

Omdat er iemand langs fietst.


Met een afbeelding van een zingende fietser! Dát is nog eens een vrolijke noot, met zingen kun je jezelf blij maken. Toch maar eens opgezocht en ja hoor; op meerdere plaatsen in Nederland zijn er al zangfietspaden zoals onder andere in Den Bosch, Tiel, Lansingerland, Amsterdam, Almere, Dongen en Zoetermeer om er maar een paar te noemen.

Het initiatief was van Mapije de Wit. Zij heeft het zangfietspad in Amsterdam "erin gefietst” en dat heeft navolging gekregen. Leuk om in Westland ook een zangfietspad te realiseren. Kost (bijna) niks en levert veel op. Ik zal eens bij de gemeente aan de fietsbel trekken. We kunnen wel wat vrolijke noten gebruiken!


Karin Zwinkels,

Fietsburgemeester Westland