Aanvoerder Roy Vermolen (links) is op weg naar Stefan Bruijn (midden) om de 3-2 voor de thuisclub te gaan vieren. Het was de eerste competitietreffer voor Bruijn, die gekozen werd tot Man of the Match.
Aanvoerder Roy Vermolen (links) is op weg naar Stefan Bruijn (midden) om de 3-2 voor de thuisclub te gaan vieren. Het was de eerste competitietreffer voor Bruijn, die gekozen werd tot Man of the Match. (Foto: Pieter Vermeer)

FC 's-Gravenzande: bijna uitsluitsel om te bouwen

Op 15 september heeft FC 's-Gravenzande bericht gekregen dat de Gemeente Westland voornemens is een garantie af te geven voor het aantrekken van een lening die benodigd is voor de realisatie van de uitbreidingsplannen op het Juliana Sportpark. Voordat een definitief besluit wordt genomen kreeg de Commissie Maatschappelijke Omgeving de gelegenheid om wensen en bedenkingen te uiten.

Dat gebeurde maandag 26 september in een commissievergadering. De positieve bevindingen van de Commissie worden meegenomen in een definitief besluit, te nemen op 10 oktober aanstaande.  Daarnaast moet nog worden voldaan aan aanvullende eisen. Daaraan wordt op dit moment gewerkt. Onder de gegeven omstandigheden zijn de aanvullende eisen geen belemmering.

Ook de ontwikkeling van de rente wordt nadrukkelijk gevolgd. Op dit moment zit de rente aan de veilige kant. Hoe de rente zich de komende weken gaat ontwikkelen is uiteraard niet te voorspellen. De economische omstandigheden, de ontwikkeling van de inflatie en energiecrisis zijn medebepalend voor het renteniveau.

Spiraal doorbroken

Op de vijfde speeldag van het seizoen deed FC 's-Gravenzande prima zaken door voor het eerst de amateurs van Feyenoord te verslaan. In zes eerdere onderlinge confrontaties stond FC 's-Gravenzande steeds met lege handen.

SC Feyenoord was als eerste kansrijk om de score te openen, maar Edgar Leerdam keerde de inzet van Fanny Waandels en Junior Obiku zag Rick Boers assistereen op de doellijn. Hierna kreeg FC 's-Gravenzande wat meer grip op de wedstrijd. Een voorzet van Rick Boers kwam bij Frank Broos, die kopte goed in, maar via de paal en doelman Jeffrey Verkerk ging de bal naast. Na 19 minuten was het wel raak. Op aangeven van Rick Boers liet Roy van Beek met een geplaatst schot doelman Verkerk kansloos: 1-0. Na ruim een half uur kwam de thuisploeg op een 2-0 voorsprong. Uit een hoekschop van Twan van Meerten kopte Stefan Bruijn de bal door waarna Frank Broos in een vol strafschopgebied de bal binnen tikte: 2-0. In de blessuretijd van de eerste helft deed sc Feyenoord wat terug en een kwartier voor tijjd werd het ook nog 2-2. Een fraaie treffer van Stefan Bruijn op aangeven van Frank Broos zorgde voor opluchting tegen een tot tiental gereduceerd Feyenoord en de 4-2 van Frank Broos (nu met Bruijn als aangever) besliste het duel definitief. Zaterdag is WNC in het Gelderse Waardenburg gastheer. Beide ploegen stonden nooit eerder tegenover elkaar.