Ricky van Mierlo (links) snelt langs zijn tegenstander. De topscorer van het vorige seizoen prikte ook op de eerste speeldag van de nieuwe voetbaljaargang gelijk raak. (Foto: Eric de Wit)

Clean sheet voor VELO bij rentree doelman Puister

Zonder zelf te imponeren is VELO op eigen veld geen moment in de problemen gekomen tegen een tegenvallend VUC dat geen potten kon breken. VELO boekte een ruime 3-0 zege en had bij rust met 2-0 al prima vooruitzichten. Zaterdag is Valken'68 gastheer. Valken'68 startte eveneens met winst en versloeg in Leiden UVS met 1-3. Vorig seizoen leverde het duel met 2-2 geen winnaar op.

Een succesvolle aanval van VELO aan de rechterkant met een afgemeten voorzet van Ricky van Mierlo op Irshan Jagbandhan bij de tweede paal leverde VELO de eerste treffer van het seizoen op. De tweede domper voor VUC werd na ruim een half uur veroorzaakt door Stijn Lof die met een domme handsbal een aanval van VELO onderschepte en met een directe rode kaart kon vertrekken. In overtal was VELO bijna gelijk opnieuw succesvol met een doelpunt van Ricky van Mierl na een voorzet van links van Joey Kouters. VUC zag Jordy Brouweruit een vrije trap ruim over het doel mikken en zijn kopbal op aangeven van Melvin Vissers ging naast het domein van VELO-doelman Jari Puister, die bij zijn rentree een clean sheet afwerkte. Op slag van rust zag Ricky van Mierlo zijn kopbal uit een corner van Joey Kouters net naast het doel gaan.
In de tweede helft maakte Joey Kouters plaats voor Roderick Meinema, die weinig plezier aan zijn invalbeurrt beleefde. Hij leverde nog wel de assist op Irshan Jagbandhan, die deze mogelijkheid niet wist te verzilveren. Dat lukte wel na voorbereidend werk van Van Mierlo. Irshan Jagbandhan schoot met links hard en hoog in de hoek en liet het net bollen: 3-0 en de nekslag voor VUC. Domper was de rode kaart voor Roderick Meinema na een stevige overtreding waardoor beide teams met tien man verder moesten.
VUC was met de snelle en handige Djamairo Rigters (ex VELO) een paar keer gevaarlijk, maar rendement bleef uit. Een schot van Melvin Vissers ging over het doel en een vrije trap werd door Jari Puister over het doel getikt. Kort voor tijd kwam VUC weer in ondertal te staan na een rode kaart voor Joshua Wadie. Zes gele kaarten en drie rode kaarten doen het ergste vermoeden, maar het was scheidsrechter Badr Benlamkaddem die veel te kwistig was.