Afbeelding
(Foto: )

(Partnerbijdrage)

De Stichting WeerWolfhuizen maakt zelfstandig wonen voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel of soortgelijke aandoeningen mogelijk.

Stichting WeerWolfhuizen

De WeerWolfhuizen zijn bestemd voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel of soortgelijke aandoeningen die, ondanks een indicatie voor een zorginstelling, een andere oplossing willen dan het gaan wonen in een reguliere zorginstelling.

Door de wijze waarop een WeerWolfhuis is opgezet wordt de mogelijkheid geboden om je leven op een zo normaal mogelijke manier voort te zetten.

Enerzijds is een WeerWolfhuis zodanig bouwkundig aangepast (of aan te passen) dat je er met je handicap goed kunt wonen. En anderzijds kan de bewoner hierbij een beroep doen op de ondersteuning van de wooncoach die aan elk WeerWolfhuis verbonden is. Die wooncoach is er voor persoonlijke raad en advies: hij kan als aanspreekpunt functioneren en de zorg- en/ of welzijnsmogelijkheden in kaart brengen.

Als er zorg of begeleiding nodig is, dan wordt dit door de bewoner zelf bepaald en geregeld. Hij kan dus gebruik maken van een PGB (persoonsgebonden budget) of deze hulp van een beschikbaar zorgteam of een zorgorganisatie inhuren.

In het Weerwolfhuis aan de Laan van Wateringseveld in Den Haag komen 13 appartementen in een bestaand pand. Deze appartementen liggen tegenover een klein winkelcentrum met alle benodigde voorzieningen en winkels. Ook het openbaar vervoer is op zeer korte afstand bereikbaar en het parkeren voor de deur is gratis.

Er zijn nog appartementen beschikbaar! Kijk voor het aanbod op www.weerwolfhuizen.nl.

Afbeelding