Van den Steen start met zege

Nieuwe trainer Dennis van den Steen is het seizoen met Maasdijk in de vierde klasse C prima gestart met een 0-1 overwinning op RVV Overschie. Het is haast een unicum dat Maasdijk op de openingsdag van de competitie een zege weet te noteren.

Daar waar Overschie geen hoekschoppen kreeg in de eerste helft, kon Maasdijk wel veel aanleggen vanuit deze spelhervatting, maar doelpunten bleven in de eerste helft uit.

De eerste fase van de tweede helft ging aardig gelijk op, met iets meer kansen voor Maasdijk, dat ook de leiding wist te nemen. Nadat de bal niet voldoende werd weggewerkt door de verdediging van Overschie, zag de ijverige Nikki Krouwer een gaatje in de defensie van de thuisclub en vond de opening om de score te openen in het voordeel van de Westlanders.

Sterk optreden

Het laatste kwartier van de wedstrijd ging Overschie steeds meer aandringen in een poging de gelijkmaker te forceren.  Maasdijk mocht echter rekenen op een sterk optreden van doelman Lars Veenman. Hij werd ook nog een keer op de doellijn geassisteerd door Nikki Krouwer. De solide verdediging van Maasdijk gaf geen krimp en zo werd de eerste clean sheet genoteerd.

De eerste thuiswedstrijd voor Maasdijk is zaterdag tegen Steeds Hooger. Ook nu weer een onbekende club. Nog nooit eerder speelde Maasdijk tegen Steeds Hooger. De club uit Rotterdam verloor afgelopen zaterdag van het sterke Hermes DVS met 1-4