V.l.n.r: Astrid Bavius (Winkelier), Piet Voskamp (Oranjecomité De Lier) en Frans van Dijk (Wielercomité) snijden de meterslange slagroomschnitt aan.
V.l.n.r: Astrid Bavius (Winkelier), Piet Voskamp (Oranjecomité De Lier) en Frans van Dijk (Wielercomité) snijden de meterslange slagroomschnitt aan. (Foto: PR)

40-jarig jubileum Bradelierweek

In de week van 8 augustus vond de veertigste editie van de Bradelierweek plaats.

In 1982 zijn de toen opzichzelfstaande evenementen (de braderie, wielerronde en de dorpsfeesten) samengevoegd tot één evenement: de Bradelierweek. Na twee jaar met coronabeperkingen kon de Bradelierweek eindelijk weer in zijn volledige vorm gehouden worden.

Om het jubileum te vieren vond er op donderdagochtend 11 augustus een unieke actie plaats. Tijdens het zandfestijn in de Bradelierweek hebben Astrid Bavius (Winkelier), Frans van Dijk (Wielercomité) en Piet Voskamp (O.C. De Lier) een slagroomschnitt van 40 meter aangesneden om het jubileum te vieren. De 40 meter lange slagroomschnitt was een actie van de bakkers Langerak en Van Delft uit De Lier. Jong en oud was welkom om onder het genot van een kop koffie te genieten van een stukje taart. Voor de kinderen lagen er heerlijke ijsjes klaar.

De actie was een groot succes; rond 12 uur ‘s middags was de 40 meter lange schnitt op.