De deuren van hardloopwinkel Lopers Company Westland zijn en blijven open!
De deuren van hardloopwinkel Lopers Company Westland zijn en blijven open! (Foto: Rolf van Koppen (Archief))

Sander van Assen van Lopers Company Westland:

‘Onze deur staat nog altijd wagenwijd open en blíjft open’

Contentsamenwerking

Voor Sander van Assen (34) kwam vorig jaar een droom uit. De Westlander mocht de winkel waarin hij al tien jaar werkte (Zier Running in Naaldwijk) overnemen. Het was meteen hét ideale moment om zich aan te sluiten bij franchiseketen Lopers Company Westland.

Door Fred Louter

Alles stond op de rails, zo léék het althans. Tot een uitermate vervelend gerucht zich begon te verspreiden in Westland en omstreken. Tijd om een misverstand voor eens en voor altijd uit de wereld te helpen: "Wij zijn en blíjven open!" 

"Zier Running in Den Haag, mijn oude werkgever dus, sloot haar filiaal in Den Haag", legt Sander uit waar het misverstand ontstond. "Door onjuiste berichtgeving op de website van een landelijk dagblad dachten veel mensen dat ook - het dus niet meer bestaande - filiaal van Zier Running in Naaldwijk ging sluiten. Míjn winkel dus, die inmiddels al bijna een jaar Lopers Company Westland heette. Dat gerucht verspreidde zich helaas als een lopend vuurtje in de hardloopwereld en bleek ook nog eens hardnekkig. Mensen stuurden mij berichtjes waarin ze schreven hoe jammer het was dat ik dicht ging, wensten me sterkte. Het is als ondernemer natuurlijk erg frustrerend om zoiets mee te maken. Je doet je stinkende best, de winkel was en is pico bello in orde en dan krijg je dit. Maar goed, ik blijf het maar uitleggen aan de mensen, zodat uiteindelijk iedereen weet dat ze nog altijd bij ons terecht kunnen. Daar moet dit artikel ook aan bijdragen."

Paradijsje

Inmiddels is Sander nu dus al ruim een jaar bezig om van zijn eigen winkel een waar hardloop- en wandelparadijsje te maken. En dat lukt hem geweldig, zo blijkt uit de uitstraling en de positieve reacties van klanten. "Dat laatste vervult me met trots. Daar doe ik ook mijn uiterste best voor. Ik heb een enorme passie voor mijn klanten, help ze zoals ik zelf ook geholpen zou willen worden. De servicestandaard ligt dan ook heel hoog."

Lopers Company Westland voorziet de hardloper én wandelaar van schoenen, kleding, accessoires, voeding, horloges et cetera. Het paradepaardje staat in het hart van de winkel: een heuse 3D-voetscanner. Sander: "Daarnaast kan je een filmpje van je looptechniek laten maken. Zo krijg je een advies op maat over welke hardloop- of wandelschoen het beste bij je past. Lopers Company Westland noem ik daarom vaak een advieswinkel; die uitgebreide kennis is online niet verkrijgbaar."

Wandelen

Van Assen koos voor Lopers Company omdat hij ervan overtuigd is dat hij met zo’n bekende formule nog sterker staat. Door onder meer gezamenlijk in te kopen, kan hij nu immers ook beschikken over een groter assortiment. "Ons aanbod en onze voorraad is daardoor ruimer dan voorheen. Dat is alleen maar fijn voor de hardloper en wandelaar. Helemaal aantrekkelijk wordt het met ons nieuwe spaarpuntensysteem."

Gelukkig weet de sympathieke Westlander zelf goed waar hij over praat als het gaat om hardlopen. Naast zijn jarenlange ervaring als verkoper, is hij zelf immers ook helemaal thuis in de hardloopsport. Zo is hij fervent hardloper, liep hij al elf marathons én is hij hardlooptrainer bij Olympus '70 in Naaldwijk. Sander: "Die ervaring komt me goed van pas, ik weet daardoor heel goed wat voor een hardloper belangrijk en comfortabel is."