Afbeelding
(Foto: )

Lijstaanvoerder SC Monster heeft niets te duchten van tiental KMD

Derdeklasser SC Monster heeft na zes speelronden voor de boeg prima vooruitzichten om zich met het winnen van de eerste periode te plaatsen voor de nacompetitie promotie naar de derde tweede klasse. Met ruime 4-0 winst op regiogenoot KMD werd een vooraf als lastig benoemde hindernis genomen. SC Monster is net als Verburch en Naaldwijk nog ongeslagen in de derde klasse B. Naaldwijk volgt SC Monster op drie punten en heeft een wedstrijd minder gespeeld. Lyra heeft een gelijk aantal duels gespeeld en volgt eveneens op drie punten. Ook Verburch is met 5-11 nog niet kansloos. De Poeldijkers zijn met 28 treffers in vijf wedstrijden uiterst productief.

Danny Niël weet de lens van de fotograaf altijd wel te vinden nadat hij heeft gescoord. Zo ook in de thuiswedstrijd tegen Duindorp SV, dat met de twee doelpunten van Niël de eerste nedelaag van het seizoen te slikken kreeg. Of de tong uit de mond bedoeld is richting clubfotgograaf Mark Valstar, óf richting Folkert Hoogslag van MFH-Design kon niet worden achterhaald.

Vierdedivisionist FC 's-Gravenzande ontdeed zich eenvoudig van Achilles Veen en won met afgetekende 5-0 cijfers. Topscorer Frank Broos pikte zijn doelpunt mee en ook collega Yuri Westhoff had met zijn eerste twee doelpunten van het seizoen een belangrijk aandeel.

Laatste activiteiten

Een dag later verging het Westlandia voor eigen aanhang beduidend minder tegen Hoogeveen. Na een hoopvol begin met de 1-0 in het voordeel van Westlandia door een treffer van Zion Vallies sloegen de bezoekers in het tweede deel hard toe. Met de 1-6 eindstand werd Hoogeveen de productiefste ploeg van de vierde divisie. Verrrassend was de 1-0 nederlaag van RKAVV bij VKW waardoor HBS met 0-5 winst op Alcides de lachende derde werd en de eerste periodetitel pakte. Westlandia heeft een week extra om zich te herpakken. Het aanstaande weekeinde staan de laatste activiteiten rond het 100-jarig bestaan centraal.