Zion Vallies is het stralend middelpunt na zijn  openingstreffer.
Zion Vallies is het stralend middelpunt na zijn openingstreffer.

Kater voor Westlandia na afstraffing tegen Hoogeveen

Na de bekerwinst op De Hoge Bomen tegen FC Boshuizen (4-1; goals Peter Cedeno (tweemaal), Dinand Kuhn en Sergi Roeleveld) met als extraatje plaatsing voor de derde ronde, omdat vrijaf werd geloot voor de tweede ronde, was Westlandia voor het eersr sinds weken weer eens voor een competitieduel op zondag actief op De Hoge Bomen met Hoogeveen als de te kloppen ploeg.
De gasten waren de laatste zes wedstrijden op een rij ongeslagen en voegden er na het optreden in Naaldwijk een zevende aan toe. Westlandia had vooraf de wetenschap dat de meest productieve ploeg van de vierde divisie de opponenet was, die in alle gespeelde uitduels de trekker wel een keer wist over te halen.
De thuisclun ging voortvarend van start en opende in eigen voordeel. Zion Vallies kon zich laten feliciteren. Het leek zo een dubbel plezierige dag te gaan worden voor de jarige aanvoerder Desley Bransen, maar het pakte in het vervolg totaal anders uit. Hoogeveen kwam nog voor rust op gelijke hoogte, maakte na de pauze ook 1-2 en sloeg in de slotfase keihard toe met nog eens vier doelpunten in korte tijd. Dat was slikken voor Westlandia dat in de voorgaande twee duels de eigen defensie nog knap gesloten hield.
Alleen in het seizoen 2018-2019 kreeg Westlandia nóg meer tegentreffers te slikken toen FC Volendam met 3-7 winst op zak huiswaarts keerde.