Uitvallen Kiryll Slutskyy was van invloed.

Smalle selectie nekt HVC'10

In de rust van CWO- HVC'10 zou niemand gedacht hebben dat de thuisclub vrij gemakkelijk over HVC'10 zou zegevieren. In de eerste twintig minuten liet de Hoekse ploeg namelijk een veel verzorgder spelletje zien, waar CWO in die fase echt in gebreke bleef. Het vertrek van HVC-spits Kirill Slutskyy was wellicht bepalend voor het verdere verloop. ,,Ik zou eerst maar 25 minuten spelen”, vertelde de lang aan zijn hamstring geblesseerde spits uit de Oekraïne. ,,Ik hield het maar net vol tot aan de rust, maar ik was na een minuut of dertig echt eigenlijk conditioneel al klaar.” Het gebrek aan een brede selectie breekt HVC'10 in deze fase van de competitie flink op. Ondanks het overzicht van HVC'10 in de eerste helft schiep de Hoekse ploeg vrijwel geen kansen. Een vrije trap van Mitchell Bouwhuis kort voor rust belandde op de knuisten van doelman Goedhoop en daar was alles mee gezegd. Na rust maakte CWO met 3-0 het verschil. Arbiter Ed Hollemans moest zich geblesseerd laten vervangen door collega Ricardo Veldhoen.