Dirigent Annemiek van der Niet bracht het koor in tien weken tot een succesvol optreden.
Dirigent Annemiek van der Niet bracht het koor in tien weken tot een succesvol optreden. (Foto: Truus van der Lee)

Oratoriumkoor treedt op in volle Parochiekerk

Meer dan vijftig deelnemers van Oratoriumkoor De Lier, vier solisten en dertig muzikanten van Het Promenade Orkest hebben onder de vakkundige en zeer enthousiaste leiding van dirigent Annemiek van der Niet in een volle Parochiekerk laten zien en horen dat er in De Lier ook op het cultuurgebied heel wat mogelijk is. Onder het publiek waren gasten en vrijwilligers van De Zonnebloem. Voorzitter Fer Alsemgeest liet in zijn openingswoord duidelijk horen dat het koor blij was dat er weer een optreden mogelijk was. De nieuwe dirigent heeft in tien weken kans gezien het koor te inspireren tot een bijna onmogelijke prestatie.

Esther Putter, Barbara Tetenberg, Leon van Liere en Johan Vermeer verzorgden op een ingetogen en indrukwekkende wijze de invulling van de solopartijen. Voor de dirigent was het meer dan twintig jaar geleden dat ze zelf betrokken was bij het Requiem van Mozart en ze vond deze avond dan ook heel bijzonder. Dat was ook wel te merken aan de intense manier waarop zij het koor begeleidde.

Het optreden van leerlingen, 21 meisjes en 1 jongen, van Dance Innovation was heel bijzonder. Onder leiding van Anouk Nederpel en Jilly Knol waren er drie klassieke dansen ingestudeerd. Leuk om ook hier het enthousiasme te zien in een groep jongeren en de wens dat ook aan anderen te laten zien. Het denderende applaus was dan ook op zijn plaats.

Aan het einde van de avond werden diverse kistjes met Westlandse druiven uitgereikt. Het publiek had genoten van een fijne avond. Misschien reden om ook mee te gaan zingen? Oratoriumkoor De Lier oefent op dinsdagavond.