Joey Kouters van VELO snelt langs zijn tegenstander.
Joey Kouters van VELO snelt langs zijn tegenstander. (Foto: Aad van der Knaap )

VELO: op koers voor periodeprijs

In de avondwedstrijd kwamen gastheer SV Den Hoorn en koploper VELO niet tot scoren. Het vertoonde spel was niet best om de kwalificatie slecht maar niet te gebruiken. Beide teams probeerden het wel, maar de sporadische doelkansen werden niet benut. Het bleodeloze duel verdiende geen winnaar en werd terecht met 0-0 afgesloten.
Over het eerste kwartier valt eigenlijk weinig tot niets te melden. Den Hoorn waagde daarma de eerste doelpoging, maar het schot van Ian van Baalen miste elke richting en ging dan ook ver naast. VELO probeerde het ook wel, maar een inzet van Mike Das werd voor het doel weggewerkt en een doelkans van Lars de Jong, op aangeven van Ricky van Mierlo, ging over het doel. Na een half uur voetbal was het weer Ian van Daalen die het probeerde maar de inzet werd vakkundig gepakt door VELO-doelman Jari Puister. Tot aan het rustsignaal namens VELO nog een schot op doel van Joey Kouters, uitmondend in een corner en namens Den Hoorn een inzet van Bas de Joode over het doel.
In de 2e helft hoopten de trouwe supporters op de volle tribune nog op beter voetbal maar dat kwam er niet echt van. Concurrenten Wippolder (bij Voorschoten '97) en Nootdorp (bij HVV) verloren hun wedstrijd. Alleen DSO kwam met winst op Valken '68 dichterbij.
Zaterdag speelt koploper VELO thuis tegen hekkensluiter DHC uit Delft. Een dag eerder is bij de eersteklasser vanaf 20:30 uur de algemene ledenvergadering aan de Noordweg.