Floris Groot is dicht bij succes voor Naaldwijk tegen Duindorp SV dat op De Hoge Bomen de eerste nederlaag van het seizoen te slikken kreeg. (Foto: Denice Kuijvenhoven)

Naaldwijk onverstoorbaar met vierde winst op rij

Naaldwijk ontving op een koude en regenachtige speeldag Duindorp  SV, dat met een ongeslagen status vol vertrouwen naar het Westland kwam. De bezoekers uit Scheveningen kwamen sterk uit de startblokken en kregen in de eerste tien minuten drie grote kansen om de score te openen. Jeffrey Wubben hield zijn domein echter schoon en Naaldwijk kon het heft in handen nemen. Danny Niël werd bij Naaldwijk voor succes gezocht, maar hij kwam een teenlengte tekort bij een harde lage voorzet. Ook een schot en een kopbal van Tim Zwinkels kon de Duindorpse doelman niet verrassen.

De gasten kwamen nog even uit haar schulp, maar ook bij die pogingen bleef de Naaldwijkse verdediging kranig overeind en het leek eem blanco score bij rust aanstaande. Een slotoffensief van Naaldwijk legde de thuisclub in het laatste deel van de eerste helft geen windeieren. Weer was het de veelvuldig opkomende Tim Zwinkels die vanaf rechts een splijtende voorzet gaf aan de vrijstaande Danny Niël. De topschutter schoot de bal tegendraads in het Duindorpse doel: 1-0.

Verrassen

Voordat iedereen weer langs het veld stond of plaats had genomen in de tribune was het wederom Tim Zwinkels die een perfecte voorzet afleverde op Danny Niël, die de doelman van Duindorp opnieuw wist te verrassen: 2-0.

Het Naaldwijkse middenveld had in Dennis Groot een regisseur die Naaldwijk tot rust maande met deze tussenstand. Duindorp probeerde Naaldwijk onder druk te zetten. Tim van der Wel, ingebracht in de rust voor de geblesseerde Henri Kraan, maakte het Duindorp lastig en dwong de bezoekers tot snelle en onnauwkeurige passes. Zelfs de ervaren krachten van Duindorp wisten het even niet. De gasten hadden wel een veldoverwicht, maar met Demian Kok en Marijn van Veen (ingebracht voor Jari Kuyvenhoven) bleef de Naaldwijkse verdediging fier overeind. De witkielen kregen via snelle counters kansen, maar een scherp vlaggende assistent vlagde deze aanvallen af. De schrik bij het Naaldwijkse publiek zat er een kwartier voor tijd goed in toen een aanvaller van Duindorp een vrije schietkans over het doel van Wubben mikte. Zaterdag staat de kraker op De Zweth tegen Lyra op de rol.