Doelman Justin van Look zweeft tevergeefs voor Die Haghe. Steyn de Bruijn heeft uitgehaald voor de 2-1 voorsprong voor SV Honselersdijk op De Strijphorst.
Doelman Justin van Look zweeft tevergeefs voor Die Haghe. Steyn de Bruijn heeft uitgehaald voor de 2-1 voorsprong voor SV Honselersdijk op De Strijphorst. (Foto: Koos Ophorst)

SV Honselersdijk geeft Die Haghe het nakijken

Er leek wat te halen voor eersteklasser SV Honselersdijk op De Strijphorst. Tegenstander Die Haghe was het seizoen goed van start gegaan met drie zeges, maar verloor de laatste twee duels. SV Honselersdijk had winst nodig om te klimmen uit de onderste regioenen. De missie slaagde mete en 4-1 eindstand in het voordeel van de Westlanders. Vooral Steyn de Bruijn liet weer eens zijn acties zien en met twee doelpunten werd hij Man of de Match op De Strijphorst.

Vanaf het begin van de wedstrijd had SV Honselersdijk een licht overwicht. Het drong wel aan, maar verder dan een schot van Youri Riepe kwam het niet. Daarna kwam de thuisploeg goed weg. Sami Aoulad Said dreigde bij de achterlijn de bal voor te geven, maar Vince van Hagen voorkwam dit en moest wel een corner weggeven. Uit de corner was het Youri Riepe die de bal van de doellijn kon wegwerken. Het was SV Honselersdijk dat op voorsprong kwam. Een pass door het midden van Bind Ahmed op Noah Abid werd onderschept door Michel van Giessen. De verdediging van Die Haghe lag open en de pass van Van Giessen op Lars Ammerlaan bracht Lars alleen voor keeper Justin van Look. Met een mooie beweging werd de Haagse doelman omspeeld: 1-0.
Een kwartier voor rust leek SV Honselerdijk verder uit te lopen. Een verre uittrap van doelman Quinten van der Helm bereikte op rechts Steijn de Bruijn. Hij kapte twee Haagse verdedigers uit en trok naar binnen in het strafschopgebied. Keeper Justin Look wist de bal uit de kruising te halen na een inzet met links. Tot dan toe had de Dijkse verdediging alles goed onder controle, maar nog in de eerst helft kwamen de bezoekers dichterbij. Jelle Halsma haalde net buiten het strafschopgebied vernietigend uit: 1-1. Nigel Hendriks hield met een knappe sliding Sami Aoulad Said van 1-2 af en zag de treffer daarna vallen aan de andere kant. Steyn de Bruijn rondde en assist van Tom van Veen fraai af: 2-1.

Voortouw

Ook in het tweede deel nam de thuisclub het voortouw. UIt een corner van Tom van Veen kwam de bal via de paal bij Youri Riepe terecht die het verschil tot 1-2 verruimde. Die Haghe probeerde de druk op te voeren, maar de ploeg had het vandaag niet. Zelden werd het doelman Quinten van der Helm op de proef gesteld. De uitvallen van de Dijkenaars waren vele malen gevaarlijker. Na slecht uitverdedigen van Die Haghe werd de bal ingeleverd bij Tom van Veen. Met de assist wist Steyn de Bruijn wel raad en bracht de eindstand op 4-1, een stimulerende score voor de komende uitwedstrijd tegen VUC.