'Wild West' wedstrijd bij schaakvereniging De Lier

De schaakpartij tussen Remco Trompetter en Annemarie Voorberg was het beste te omschrijven als ‘Wild West’. Annemarie rokeerde lang en gin in de aanval. Remco liet zich niet kennen en ging in de tegenaanval. Hij kwam een pion voor te staan, maar had minder actieve stukken. Annemaries paarden sloegen op hol en brachten haar de overwinning.

De goed in vorm stekende Dick Valk speelde met zwart tegen Jan Tamerus. In de partij probeerde Jan al snel een aanval op te zetten, hetgeen er ook dreigend uit zag. Jan wilde met een loperoffer de stelling van Dick te verzwakken. Dick was hier van niet onder de indruk en weigerde het offer. Toen ontbrandde de strijd om het belangrijke veld in het centrum: e5. Diverse stukken sneuvelden daarbij aan beide zijden. De spelers maakten zich op voor een overgang naar het eindespel met materieel evenwicht. Toen Jan een onzorgvuldige zet deed, verloor hij een pion en kwam in een verloren stand. Enkele zetten verder moest de witte koning het hoofd buigen. Dick won, maar beiden hadden een boeiende partij achter de rug.

Stand t/m 11 ronde: 1 Kees van Toor (1040 punten), 2 Gerard Stolze (916,5), 3 Adriaan Verduijn (788,17), 4 Dick Valk, 5 Hans Nieswaag

De Lierse schaakvereniging speelt elke maandag in 't Centrum, Hoofdstraat 100. De jeugd van 18.30 tot 19.30 uur en de senioren vanaf 19.45 uur.