Lierse 1 wint met overmacht van Rijswijk 3

Op maandag 28 november schaakte Lierse 1 hun tweede HSB wedstrijd van dit seizoen tegen Rijswijk 3.

Kees van Toor Kees kreeg in de opening wat voordeel en wist een pion te winnen en dit opleverde Keesde winst op.

Ar Verduijn speelde de Engelse opening en kon het centrum veroveren. Ar had z’n dame, beide lopers en een paard op de zwarte koningsstelling staan en na een stukoffer moest de Rijswijker opgeven.
Gerard Stolze speelde na lang manoeuvreren een batterij van twee ver opgerukte pionnen, ondersteund door het loper paar. Dit leverde een pion op en een zeer actieve stelling, waarna zijn tegenstander het op gaf.
Dick Valk moest in zijn partij uitkijken voor de toren van zijn tegenstander, die de open c-lijn bezette. Zijn tegenstander maakte een fout en Dick kon een doorgebroken pion tegenhouden, terwijl zijn pionnen op hun beurt konden opstomen.
Gera de Jong wist door scherp spel een loper te winnen. En in tijdnood zag haar tegenstander mat over het hoofd en verloor.

Gerard Buijs kon de zwarte dame insluiten en hield daaraan twee stukken tegen een toren over. Gerard kon zijn pionnen naar de overkant brengen en de winst opeisen.
Na een open opening had Remco Trompetter een zwak d-pionnetje, maar wist dit op te lossen door met een paard in te slaan op e4. Zijn tegenstander won een pionnetje en daarna de partij.

Wim Poot opende met een koningsgambiet en won een stuk, maar zijn tegenstander had een sterke aanval. Ternauwernood kon Wim hier met een tussenschaakje aan ontsnappen en won hij de partij. De wedstrijd eindigde in winst voor Lierse met 7-1.