De leerlingen maken kennis met de praktijk van het timmeren.
De leerlingen maken kennis met de praktijk van het timmeren. (Foto: FV)

Leerlingen bouwen mini-westlander

Afgelopen vrijdagmiddag was een groep leerlingen van de vijf Lierse basisscholen in De Timmerwerf voor de tweede keer hard aan het werk aan de bouw van een houten miniatuur van een echte Westlandse schuit.

Twee meisjes en tien jongens maken in drie weken kennis met de praktijk van het timmeren. Meesters Ruben en Mark begeleiden de leerlingen op weg naar hun schoolkeuze in het middelbaar onderwijs en vinden dat de leerlingen op deze manier het meeste leren. Vanuit De Timmerwerf waren Jan, Joop en Arend aanwezig om te helpen als dat nodig was. Andere vrijwilligers van de Timmerwerf hadden de noodzakelijke onderdelen van te voren op maat gemaakt. De kinderen moesten nog heel wat werk verzetten en deden dat erg serieus. Hier en daar ging er wel eens iets mis, maar dat werd vakkundig door de leerlingen opgevangen. Opvallend was te zien dat ze elkaar bijna vanzelfsprekend hielpen. 

Komende vrijdag worden de boten in de verf gezet

Tijdens hun werk hadden ze ook nog tijd om vooruit te kijken naar de volgende school. Niet iedereen heeft al een keuze gemaakt, maar "Ik weet het nog niet, maar ik vind wat ik nu aan het doen ben wel leuk. Toch denk ik dat het wat anders wordt, maar wat weet ik nog niet,” geeft wel aan dat de komende maanden er nog heel wat nagedacht moet worden. Maar eerst gaan de boten komende vrijdag nog in de verf gezet worden.