Vlnr: Stef Lippes de Rapid Kampioen (sneldammen), Jan Kloes de nieuwe Clubkampioen en Aad Diemeer de winnaar van het Wim van der Sluis Bekertoernooi
Vlnr: Stef Lippes de Rapid Kampioen (sneldammen), Jan Kloes de nieuwe Clubkampioen en Aad Diemeer de winnaar van het Wim van der Sluis Bekertoernooi (Foto: Aangeleverd)

Jan Kloes verovert kampioenstitel van Beverwijkse Damclub

Algemeen

BEVERWIJK/HEEMSKERK - De strijd om de eerste twee plaatsen van de interne competitie was dit damseizoen best wel spannend, het grootste deel van het seizoen voerde namelijk Aad Diemeer de ranglijst aan met in zijn kielzog Jan Kloes maar in de drie onderlinge partijen tussen Diemeer en Kloes behaalde laatstgenoemde twee punten meer en voerde toch Jan Kloes de laatste 3 ronden van het seizoen de ranglijst aan.

Maar Aad Diemeer leek nog steeds kansen te hebben om de titel op de laatste speeldag te bemachtigen maar dan moest hij zijn laatste partij tegen de sterke Jan van Aarle wel in winst weten om te zetten maar Van Aarle was niet van plan om Diemeer daarin ter wille te zijn en daarmee was een mooi en spannend gevecht op het dambord het resultaat. 

Deze voor Diemeer beslissende partij werd dan ook echt heel spannend, beide spelers maakten geen fatale fouten en ging het lange tijd gelijk op maar naar mate de speeltijd vorderde werd de positie op het bord ook steeds complexer en kon het kwartje beide kanten opvallen maar uiteindelijk bleek remise toch de enige uitkomst te zijn. 

Daarmee werd Jan Kloes, die op de laatste speelavond wel eenvoudig de verwachte winst op Kees Koning pakte, de nieuwe Clubkampioen met een kleine voorsprong van zes honderdste punt op Aad Diemeer.

Aad Diemeer bleek dit seizoen wel de sterkste dammer te zijn van het Wim van der Sluis-Bekertoernooi en won deze grote en fraaie verzilverde beker nu al voor de achtste keer. Stef Lippes was dit seizoen de sterkste sneldammer van de damclub van het Rapid-toernooi, die gehouden werd verdeeld over drie avonden met in totaal 15 ronden.