Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Kettingkledingruil Heemskerk van start

Algemeen

HEEMSKERK - Ketting Kledingruil is een initiatief waarmee mensen gemakkelijk kleding  kunnen ruilen met buurtgenoten. Het is leuk, gratis en duurzaam en is niet meer weg te denken uit Nederland. Vanaf juni kunnen mensen in Heemskerk ook deelnemen aan een lokale ruil ketting. 

Het idee is simpel: Kettingen worden opgezet door lokale vrijwilligers. Er wordt een route gemaakt en grote, met kleding gevulde tassen worden door de deelnemers aan elkaar doorgegeven. Zodra de tas door de persoon voor je bij je thuis is afgeleverd, is het  tijd om te shoppen. Hou wat je leuk vindt, en stop iets terug dat nog in goede staat is en klaar voor een nieuwe eigenaar. 

Deel desgewenst via WhatsApp een foto met je laatste vondst, zodat iedereen mee kan kijken waar de spullen terechtkomen. Vervolgens breng je de tas naar de volgende persoon op de lijst. Het draagt enorm bij aan het saamhorigheidsgevoel in de buurt.

Enthousiast geworden? Je kan je via www.clothingloop.org aanmelden of mailen naar kettingheemskerk@gmail.com. 

Ook voor vragen of het doneren van kleding kan je mailen naar het mailadres. Er wordt gestart met een kledingketting voor dameskleding van maat XS t/m maat XL. Zodra je je hebt aangemeld zorgt lokaal initiatiefnemer Daniƫlle ervoor dat je wordt toegevoegd aan de ketting.