Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

PvdA Heemskerk: 'Een agenda met weinig verrassingen'

HEEMSKERK - Algemene plaatselijke verordening van de gemeente en het Intrekken van de individuele studietoeslag participatiewet, de verordening leerlingen vervoer 2022, waren in de diverse commissies voldoende behandeld en konden als hamerstuk worden afgehandeld.

Het vaststellen van bestemmingsplan Duitslandlaan 9 op de oude plek van Olaf de Ruiter was een korte discussie over een schone grond verklaring, waarbij er enige onduidelijkheid ontstond over de noodzaak hiervan. De portefeuillehouder gaf aan contact op te nemen met de omgevingsdienst IJmond om duidelijkheid te verschaffen. en sprak de hoop uit van een snelle start van de bouw van 50 appartementen, waarvan 20% sociale huur en 32% sociale koop de overige woningen vallen grotendeels in de middencategorie of daarboven.

Een opsteker voor de Heemsterkers die op een passende woning zitten te wachten. PvdA fractie zal blijven strijden voor betaalbare woningen voor de diverse doelgroepen. Volgende agendapunt was het Raadsvoorstel Krediet nieuwbouw Basis school St.Leonardus met de van Gilseschool en Zilvermeeuw daar was de fractie duidelijk in "Het Krediet verstrekken" om een start te kunnen maken met de plannen waar de scholen al zo'n lange tijd op zitten te wachten, daadwerkelijk in gang te zetten. Zodat er voor de scholen duidelijkheid en perspectief is voor de toekomst.

Afscheid

Verder werd er afscheid genomen van de wethouders Brouwer en de Vries, Hierbij werden mooie woorden gesproken door de fracties van de VVD en het CDA, en door de burgemeester namens de gehele raad.

De PvdA-Heemskerk gaat met de nieuwe coalitie en het nieuwe college positief en constructief de nieuwe periode tegemoet, maar wij zullen ook kritisch blijven kijken naar de voorstellen, en de uitvoering van de plannen.


Jan Drijfhout raadslid PvdA Heemskerk