Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Fietsroute ‘aansluiting wind op zee’

HEEMSKERK - Voor de energieprojecten van TenneT zijn meerdere aannemers op verschillende plekken in de regio aan het werk. In samenwerking met deze aannemers organiseren wij een leuke fietstocht voor jong en oud. 

Op zaterdag 18 juni in regio IJmond voor jong en oud

Tijdens de ‘Dag van de Bouw’ op zaterdag 18 juni bent u van harte welkom om op die werkterreinen een kijkje te komen nemen achter de hekken.

Velsertraverse

Zo is aannemer NRG momenteel bezig met de voorbereiding voor de kabeltrek. Op het werkterrein bij de Velsertraverse richt NRG verschillende stands in waarmee het team laat zien wat NRG zoal doet en gedaan heeft in de omgeving. Verder legt NRG uit hoe een ondergrondse boring via GPS werkt en speciaal voor kinderen is er een stand met leuke proefjes.

Aan de Zeestraat werkt aannemer Croonwolter&dros op het terrein van het nieuwe transformatorstation. Met een speciale looproute krijgt u deze dag een unieke kans om dit bouwterrein te bezoeken. Op het naastgelegen Informatiecentrum leren kinderen zelf stroom maken.

Strand 

Vanaf het dakterras op ons Infopunt op het strand ziet u hoe aannemer Jan de Nul (JLC) bezig is met de aanleg van de zeekabels. Een bijzondere klus, waarvoor een hele vloot aan bijzonder materieel wordt ingezet, waaronder de unieke kabellegmachine Moonfish.

Op zaterdag 18 juni staan de poorten van de werkterreinen tussen 10.00 en 16.00 uur voor u open. Na inschrijving vooraf kunt u met de fietstocht starten wanneer u wilt op één van de werkterreinen naar keuze.

Inschrijven

Haal uw stempelkaart op een werkterrein en kom voor de laatste stempel naar ons het Infopunt op het strand, waar wij op een lekker ijsje trakteren. U kunt zich voor de fietstocht aanmelden via roos.jurriens@tennet.eu.