Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

GroenLinks Heemskerk: 'We gaan kansen pakken!'

HEEMSKERK - Dat is de positieve insteek van de drie coalitiepartijen Heemskerk Lokaal, D66 en GroenLinks. Wij wilden een breedgedragen akkoord met zaken die we in Heemskerk de komende jaren willen bereiken. 

Wij hebben onze ambitie uitgesproken en volgens GroenLinks staan er mooie dingen in het coalitieakkoord. En natuurlijk kan daar kritiek op komen en dat is juist goed. Van kritiek groei je. En van sommige partijen kwamen er goede en terechte vragen over de uitvoering, maar anderen bleven hangen in het verliezen van ‘de macht’.

Het wordt bijvoorbeeld veiliger voor de fiets in Heemskerk. Daarnaast is het tijd voor Heemskerk om markt aan te pakken. 

Mevrouw Zalinyan was volgens sommige partijen nog niet klaar om te besturen

Ik heb het dan niet over de weekmarkt, maar over de zorgmarkt en de woningmarkt. We hoeven als gemeente bijvoorbeeld geen winst te nemen uit grondverkoop, daardoor kunnen we goedkope woningen realiseren. We moeten dit echter met de hele raad zien te bereiken, maar dat lukt niet als de eerste persoonlijke aanvallen al uitgedeeld zijn.

Persoonlijke aanvallen

Na alle partijen gehoord te hebben, werd het donderdagavond tijd om de wethouders te installeren. Familie en vrienden zaten in de raadzaal. Het had een mooie avond moeten worden. Echter werd het een politiek drama, waar sommige partijen zich lelijk diskwalificeerden. Twee nieuwe wethouders kregen het er stevig van langs. Mevrouw Zalinyan was volgens sommige partijen nog niet klaar om te besturen. En de Heer Suanet was volgens hen bij voorbaat al niet te vertrouwen. Je kan zeggen dat de eerste moties van wantrouwen al zijn ingediend voordat ze geïnstalleerd zijn.

Zo wil je niet starten als beginnend wethouder. Bij kansen pakken hoort ook kansen bieden, en dat is de oude macht van het CDA en de VVD nog niet gelukt. Ik hoop dat deze partijen weten om te draaien en de constructieve houding aan te nemen die ze de Heemskerker hebben beloofd.

Wij hebben er in ieder geval heel veel zin in om aan de slag te gaan met de jonge, ervaren, ambitieuze en collegiale wethoudersploeg.


Roy Vlieland, Fractievoorzitter GroenLinks Heemskerk