Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

D66 Heemskerk: 'Het moet echt anders'

HEEMSKERK - In de raadsvergadering van 2 juni is door de fractievoorzitters van Heemskerk Lokaal, D66 en GroenLinks het coalitie akkoord gepresenteerd. Een ambitieus en sociaal akkoord waarmee we vooruit gaan met Heemskerk. De rode draad in het akkoord is dat iedereen moet kunnen meedoen.

Een kleine greep uit de ambities:

Sport en cultuur moeten zo breed mogelijk toegankelijk zijn, hiervoor voeren we een jeugdtarief in en investeren we in onze accommodaties en faciliteiten voor sport in de buitenruimte. We versterken het buurtwerk en zorgen ervoor dat onze kinderen onderwijs krijgen in een groen en gezond schoolgebouw.


Wonen is geen verdienmodel. We bouwen betaalbare woningen voor onze jongeren zodat ze in ons dorp kunnen blijven wonen. We realiseren nieuwe woonvormen voor ouderen zodat ze met comfort en in gezelschap van anderen kleiner kunnen gaan wonen en bevorderen zo de doorstroom.


Iedereen moet mee kunnen doen in de energietransitie. Daarom breiden we de duurzaamheidslening uit en bestrijden we energiearmoede door gerichte maatregelen juist bij die woningen die daar het meest voor in aanmerking komen.

Samen maken we Heemskerk mooier

Uitgangspunt is dat we dit akkoord samen met de gehele raad maar vooral met de inwoners gaan oppakken en uitwerken. Heemskerk maken we immers samen. Niet de gehele raad is enthousiast over het akkoord en dat is jammer. Om kansen te pakken moet je de kansen wel willen zien en het college de ruimte geven. 

Oude bestuurscultuur

De oude bestuurscultuur blijft helaas nog hangen bij met name het CDA en de VVD: Alleen met invloed en macht krijg je zaken voor elkaar. Dialoog is niet noodzakelijk, ik weet wat goed is voor Heemskerk.

We blijven het gesprek aangaan om ze mee te krijgen in onze ideeën over besluitvorming en de rol van raad en college. 

Het moet echt anders: De inwoners betrokken en gehoord, het college vrij om beleid te ontwikkelen binnen de door de raad gestelde kaders. Durven investeren in onze gemeente en in onze inwoners. 

Daar geloven we in en dat gaan we waar maken.


Mark Wouters

Fractievoorzitter D66 Heemskerk