Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Zonnebloem Heemskerk naar de Keukenhof

HEEMSKERK - Na 2 jaar uitstel door corona ging het op 11 mei jl. dan tóch door. Met de Zonnebloem Heemskerk op naar de Keukenhof. Rond 9 uur vertrok de bus bij Westerheem vandaan plus nog een minibusje. In totaal gingen 29 gasten en 26 vrijwilligers mee.

Dat iedereen er erg veel zin in had bleek wel uit de opmerking van de chauffeur: “Het lijkt wel een schoolreisje!” Het weer werkte redelijk goed mee, wolken en zon wisselden elkaar af, alleen de wind was stevig en fris. Dit kon de pret echter niet drukken.

Rolstoelen

Bij aankomst stonden de rolstoelen al klaar, want, ook kun je nog redelijk goed lopen, het zijn daar wel hele afstanden om te overbruggen. Wanneer dan de vermoeidheid toeslaat verdwijnt het plezier, wat jammer zou zijn.

Bovendien is het veel gezelliger met een vrijwilliger die je duwt en op de foto kan zetten. 

Na de koffie met appelpunt vertrok iedereen in kleine groepjes om al het moois te bewonderen. Er waren nog heel wat prachtige tulpen in uitbundige kleuren te bewonderen. Ook de rododendrons bloeiden volop en in de paviljoens waren prachtige arrangementen te zien. Ook de orchideeën konden rekenen op veel belangstelling.

Na de lunch, bestaande uit kopje soep, broodje kroket en belegde broodjes, ging iedereen weer op pad. Er is ook zó veel te bewonderen en te fotograferen natuurlijk. Rond 15.30 uur waren allen weer mooi op tijd bij de bus, zodat we op tijd konden vertrekken.

Geslaagde dag

Rond 16 uur waren we weer terug in Heemskerk en konden allen, gasten en vrijwilligers terugkijken op een zeer geslaagde dag.