Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Open Tuindag bij Bickershof

HEEMSKERK - Op de rand van Heemskerk en Castricum aan de Noorddorperweg 20 te Heemskerk, ligt tuinpark Bickershof, één van de twee tuinparken van de ruim 50 jaar oude vereniging van amateur tuinders ‘Tot Ieders Genoegen’. Op zondag 3 juli 2022 van 11.00 uur tot 16::00 uur organiseert de vereniging Tot Ieders Genoegen weer een Open Tuindag.

De 140 tuinen van Bickershof geven een mooi beeld van de gevarieerdheid die een hobbytuin kan bieden. Op de open dag kan men zien met hoeveel plezier de leden op zeer verschillende wijze hun stukje grond bewerken en onderhouden.

Bloemen en groenten geteeld

Er worden bloemen en groenten geteeld in de volle grond en in kassen. Het is boeiend te zien, hoe men een creatieve invulling geeft aan het buiten zijn. U kunt er genieten van de weelderige kleuren en geuren van bloemen en planten alsmede van een groot scala aan diverse vruchtbomen, struiken en groentesoorten. 

Ook voor de bijen is het goed toeven op het park vanwege de vele bloeiende planten, struiken en kruiden. Dat het een aanstekelijke en gezonde hobby is, wordt bewezen door de vele aanvragen voor een tuin op ‘de Bickershof’ en ‘De Akermaat’. Voor beide parken is er op dit moment echter een wachtlijst. Op de open tuindag stellen een aantal leden hun tuin voor het publiek open. Sommigen zullen zich ook van een andere kant laten zien. Zij houden een expositie van schilderijen en houtsnijwerk, wol, quilt. 

Ze laten zien waar ze, naast hun tuinhobby nog meer mee bezig zijn en of laten proeven van de eigen tuinproducten. U bent van harte welkom om de open tuinen te komen bezichtigen. Er is onder andere een tentoonstelling met schilderijen van kunstenaar Ruud van Zon, Monique Sommers-Kuijpers komt met haar handgemaakte keramiek, Frank Zonneveld laat zijn prachtige houtsnijwerken zien en mevrouw Huisman komt met haar eigen gebreide geitenwollensokken. Ook zijn er diverse leden die hun eigen kunst, hobby, hand- of schilderwerken tentoonstellen. Als bezoeker krijgt u een plattegrond mee waar de open tuinen op staan. Om 15:30 uur eindigen wij de bezichtiging voor de deelnemende tuinen met een prijsuitreiking met de door u als meest gekozen mooiste tuin. 

Genieten

U kunt genieten van o.a.: heerlijk ijs, poffertjes, Duitse braadworst, saté en hamburgers op het Bickershofplein, de serre en de kantine. Deze is geopend voor een hapje en of drankje vanaf 10.00 uur tot ongeveer 16.00 uur. Bickershof heet iedereen van harte welkom op zondag 3 juli van 11.00 uur tot 16.00 uur.

In verband met weinig parkeerplaatsen komt u alstublieft op de fiets,