Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Vacaturecafé mensen met arbeidsbeperking

IJMOND - Op donderdag 30 juni organiseert WerkgeversServicepunt Zuid-Kennemerland en IJmond een vacaturecafé voor mensen die vallen onder de zogeheten banenafspraak. Wie werk zoekt, maar door bijvoorbeeld ziekte of een handicap extra ondersteuning nodig heeft, is van harte uitgenodigd.

Het vacaturecafé wordt gehouden van 15.00 tot 17.00 uur bij UWV aan de Zijlsingel 1 in Haarlem. Geïnteresseerden kunnen hier direct met werkgevers in gesprek over de organisatie, over de vacatures die zij hebben en over de kandidaten die zij zoeken. 

Daarnaast kunnen bezoekers terecht voor tips en informatie om hun kansen op werk te vergroten.

Uiteenlopende vacature

Ongeveer 25 werkgevers zijn aanwezig, zoals Albert Heijn, Spaarnelanden, Rijkswaterstaat en kringloopwinkel Rataplan. Zij zijn op zoek naar mensen voor vacatures in uiteenlopende richtingen en op verschillende opleidingsniveaus, van lbo tot hbo-plus.

Speciaal voor banenafspraak

Het vacaturecafé is speciaal bedoeld voor mensen die moeilijk werk vinden of behouden door bijvoorbeeld een ziekte of handicap: mensen waarvoor de zogenaamde banenafspraak in het leven is geroepen. De banenafspraak is een afspraak tussen het kabinet en werkgevers om te zorgen voor extra banen voor mensen met een ziekte of handicap. Deze afspraak is gemaakt zodat iemand die niet zelfstandig het minimumloon kan verdienen, met ondersteuning bij een gewone werkgever aan het werk kan.

Aanmelden of meer informatie?

Wie meer wil weten over het vacaturecafé, of zich wil aanmelden, kan een e-mail sturen naar wsp-zuidkennemerland@uwv.nl. Bezoekers hoeven uiteraard niet alleen te komen. Introducés zijn van harte uitgenodigd om mee te komen. 

Handig

Daarnaast is het handig om een paar exemplaren van cv’s mee te nemen om bij werkgevers achter te laten.

WerkgeversServicepunt Zuid-Kennemerland en IJmond is een samenwerking tussen UWV en gemeenten.