Inge Rood.
Inge Rood. (Foto: Aangeleverd)

Breuk in Samen Lokaal Beverwijk: Inge Rood en Ruth Huis in ‘t Veld verder als O’nS Beverwijk

Algemeen

BEVERWIJK - Het houdt maar niet op met de bestuurlijke problemen bij Samen Lokaal Beverwijk. De problemen zijn begonnen bij het benoemen van een tweede wethouder. In deze krant kunt u hierover het een en ander lezen. Nu is er een eerste scheuring. Inge Rood en Ruth Huis in ‘t Veld hebben zich losgemaakt van Samen Lokaal Beverwijk. Zij gaan als een nieuwe fractie O’nS Beverwijk verder. Onderstaand de ingezonden brief die verstuurd is naar de voorzitter van de raad: 

Aan de voorzitter van de raad van de gemeente Beverwijk.

Geachte heer Smit,

Als gekozen raadsleden namens Samen Lokaal Beverwijk willen wij laten weten dat wij:

Inge Rood en Ruth Huis in ‘t Veld ons niet meer kunnen scharen achter de koers die deze partij vaart. De partij waar wij ons aansloten was er een van openheid en heldere taal naar iedereen. De laatste tijd is er echter een tendens ontstaan van beslotenheid en stilte. Juist nu er vraag is naar duidelijkheid vinden wij onze grondbeginselen heel erg belangrijk.

De verkiezingen in Maart 2022 waren voor ons als lokale partij een succes. Een hele groep enthousiaste betrokken Beverwijkers die samen het beste wilden voor de stad. Geen vuiltje aan de lucht. Vol goede moed met alle gekozen raadsleden in spé. Maar zoveel mensen, zoveel achtergronden dus het was soms best even zoeken naar een evenwicht. En dan heb je intern ook best wel wat verhitte discussies. Ook geen probleem. Nadat de heer Koçak na fractieoverleg gekozen werd tot wethouderskandidaat werd het al wat rumoeriger omdat onze kiezers dit niet helemaal goed begrepen. Maar ook de beweegredenen voor die keuze kon nog uitgelegd worden. Wel waren wij ( Mw. Huis in ‘t Veld en Mw. Rood) toen al van mening dat er naar buiten toe wat meer uitleg nodig was.

Daarna kwamen de gebeurtenissen in een stroomversnelling terecht. Het ene na het andere krantenartikel volgde en ook de sociale media is ongenadig in deze tijd. Het bestuur en fractie van Samen Lokaal Beverwijk hulde zich in stilzwijgen; met als reden: “De uitslag van het onderzoek afwachten.”

Ondanks verzoeken onzerzijds aan het bestuur van Samen Lokaal Beverwijk en Dhr. Bal bleef het tot 3 juli jl. stil. Deze dag werd er op de pagina van Samen Lokaal Beverwijk een verklaring gegeven waarin er in het algemeen afstand genomen wordt van extremistische, racistische of discriminerende organisaties. Het vraagstuk wat echter nu voorligt is of Dhr. Koçak op enigerlei wijze betrokken is bij een groepering die in Nederland bekend staat onder de naam: Grijze Wolven. Dáár wil men antwoord op. De enige die daar antwoord op kan geven is dhr. Koçak. Hij heeft tot op heden niet laten weten betrokken te zijn of afstand te nemen van betrokkenheid.

Wij wensen op geen enkele manier geassocieerd te worden met een organisatie die onder verscherpt toezicht staat van de NCTV en/of zelfs verboden is in andere landen. En omdat onze partij dit naar ons inzicht niet duidelijk genoeg doet zien wij ons genoodzaakt ons af te scheiden van de partij en als zelfstandige fractie verder te gaan onder de naam O’nS Beverwijk (open & sociaal). 

Inge Rood en Ruth Huis ín ‘t Veld

Ruth Huis in 't Veld.