Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

D66 Heemskerk: 'Niet dralen maar doorpakken'

HEEMSKERK - Tijdens de raadsvergadering stond het stedenbouwkundig plan voor de Velst op de agenda. Zes bouwontwikkelingen in het gebied waarvan vooral de aanbouw en opbouw van de 3 flats langs de Maerelaan een component met risico vormt. Als raadslid moet je je bij elk besluit afvragen welk belang wordt gediend met het aannemen van het voorstel. Het antwoord op deze vraag is bij dit besluit het goed wegen van het belang van de mensen die er al wonen maar zeker ook het belang van de woningzoekende.

Ook in Heemskerk zijn namelijk veel mensen op zoek naar woonruimte en vooral voor veel jongeren is het haast ondoenlijk om een woning te vinden. 

Zorgelijk

Dat is zorgelijk want Heemskerk is een beter dorp als de jongeren hun leven kunnen voortzetten in het dorp waar ze zijn opgegroeid. Het is daarom belangrijk dat we als gemeente inzetten op betaalbare woningen waar jongeren hun woon carrière kunnen starten. 

Ontwikkeling

De ontwikkeling op de Velst leent zich daar goed voor en dus moeten we hiermee door.

Opvallend

Staande de vergadering werd door het CDA geopperd om de besluitvorming gewoon niet te doen over dit onderwerp. 

Vooral voor veel jongeren is het haast ondoenlijk om een woning te vinden

Dat was opvallend, want tijdens de commissievergadering gaven alle fracties aan dat, ondanks dat het plan en de participatie niet perfect waren, het goed genoeg was om door te gaan met het traject.

Goed onderbouwd

Schorsingen volgden en wat D66 betreft kon niet goed onderbouwd worden wat het grote winstpunt van deze aanpak was en dan geldt voor ons dat de woningzoekende niet gediend is met halve signalen. 

Genoeg ruimte

Een meerderheid steunde deze lijn.

We zien genoeg ruimte voor het college en Woon Op Maat om met de flatbewoners tot een goede invulling te komen en we willen dat ze dit kunnen doen met steun van de raad, een mandaat. 

Uitkomst niet vast

Daarmee staat de uitkomst niet vast maar geven we duidelijk richting. Ja, het moet beter maar we moeten ook door. Want in geouwehoer kun je niet wonen.


Mark Wouters

Fractievoorzitter D66 Heemskerk