Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Liberaal Heemskerk: 'Doormodderen of helderheid wat betreft de Velst?'

HEEMSKERK - Gaan we doormodderen of komt er nu een helderheid in participatie de Velst en de financiĆ«n? Voor het plan de Velst blijft het lastig om het helder te krijgen. De projectleider heeft bekend dat de participatie volledig is mislukt. WoonopMaat lukt het nog niet om draagvlak voor de plannen te krijgen en nu heeft de Raad bij meerderheid voor de vaststelling van de nieuwbouwplannen gekozen. 

Liberaal Heemskerk was hier op tegen want wat er nu is vastgesteld zal, volgens de woorden van de wethouder, met de bewoners worden besproken. Dit is de wereld op zijn kop, de bewoners zijn het op vele punten niet eens met dit plan maar het is wel vastgesteld. 

Besluitvorming

Het proces van besluitvorming was ook bijzonder. Er was een schorsing nodig om eens met elkaar van gedachten te wisselen over de (on)mogelijkheden en er leek een meerderheid te komen om dit nog aan te houden en de participatie met nieuwe impulsen mogelijk te maken.

De stem van het dorp (Heemskerk Lokaal) liet zich horen en koos voor het dichttimmeren van plan

Maar helaas, de stem van het dorp (Heemskerk Lokaal) liet zich horen en koos voor het dichttimmeren van plan en Heemskerkse monden. 

Als dit de norm wordt voor de komende 4 jaar dan vrezen wij met grote vrees voor u als inwoners van Heemskerk. 

Ding

De jaarrekening was ook nog even een dingetje, nou zeg maar ding. 

Een enorm tekort, wazige uitleg op papier en feitelijk is vastgesteld dat het college niet in control is. 

Liberaal Heemskerk geeft al jaren aan dat de financiĆ«le huishouding niet op orde is en dat er steeds naar de reserves wordt gegrepen. 

Zorgen

Al onze zorgen worden elk jaar genegeerd want Heemskerk heeft ( lees: had) immers voldoende reserves. 


De nieuwe wethouder geeft aan met plannen te komen om het beter te gaan doen. Zou er hier helder water uit de modder tevoorschijn komen? Wij hopen het, maar met geld uitgeven als water wordt het wel een lastige.... 


 Karel Rozemeijer, Liberaal Heemskerk