Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

CDA Heemskerk: 'Geef participatie een kans'

HEEMSKERK - Afgelopen raadsvergadering van 30 juni stond in het teken van de Velst. De participatie en inspraak rondom de bouwplannen zijn nog niet afgerond, toch wilde het college dat de raad een gedetailleerd stedenbouwkundigplan zou vaststellen. Dit bepekt de mogelijkheden toch echte participatie. De ideeën van bewoners kunnen onvoldoende in de plannen worden verwerkt en dit is tegen de wens van CDA Heemskerk in.

Wij verbazen ons over de coalitiepartijen die met dit plan hebben ingestemd. Dit College ging het anders doen? Anders voor de raad anders met participatie, anders voor de burgers. Het belang van de coalitie is anders dan het belang van de burgers. Participatie is niet mensen strikken voor een besluit. Maar samen komen tot een goed besluit, in overleg en doormiddel van een goed gesprek.

Bewoners van de Velst zijn zeer ontevreden over de plannen

Als we de vaststelling van het stedenbouwkundigplan hadden uitgesteld, dan hadden we nog een vinger aan de pols kunnen houden over hoeveel woning er moeten gaan komen. 

Maar bovenal om in gesprek te blijven met de burgers en tot een optimaal plan te komen. We hebben afgelopen periode gezien dat bewoners van de Velst zeer ontevreden zijn over de plannen, maar voornamelijk over hoe het proces is verlopen. 

Die onvrede hebben we als raadsleden in de raadscommissie gezien, toen een heel aantal bewoners van de Velst aanwezig waren. Het CDA Heemskerk deelt deze zorgen. Wij zullen ons blijven inzetten voor een goede participatie, maar ook voor voldoende woningen. Het één sluit het andere niet uit.


John van Nimwegen, CDA Heemskerk