Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Beverwijkse orgelserie weer van start

BEVERWIJK - In juli en augustus zijn er zes concerten op het 18e eeuwse Christian Müllerorgel in de Grote Kerk van Beverwijk. De orgelcommissie van de kerk organiseert er vier, de andere twee zijn op initiatief van ’derden’. De Amersfoortse organist Hans van Haeften bijt op 8 juli het spits af.

Hans van Haeften is organist, pianist, dirigent, docent en componist. Hans improviseert graag en speelt muziek uit alle stijlperiodes, met focus op nieuwe muziek en aandacht voor Nederlandse componisten. Hans studeerde orgel, piano en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Jos van der Kooy, Katy Satur en Theo Goedhart. Zijn orgelstudie sloot hij in 2011 af met een concert in de oude Bavo in Haarlem.
In 2021 was hij winnaar van het Internationale Improvisatieconcours Keulen. In Beverwijk zal hij orgelwerken spelen van o.a. Georg Bohm (Preludium en Fuga in C) wordt veel te weinig gespeeld, van J.S. Bach speelt hij het "Vater unser” BWV 682, van Felix Mendelssohn Bartholdy speelt hij Sonate nr 6. Hij besluit zijn concert met een improvisatie. Voor alle informatie en volledige programma's zie onze website :https://christianmuller-orgel.nl/
Alle concerten beginnen om 20.00 uur. Toegangsprijs € 9,00 inclusief programma.
Grote Kerk van Beverwijk Kerkstraat 37A 1941.