Afbeelding
(Foto: website heemskerk lokaal))

Heemskerk Lokaal : 'Nu echt van start'

HEEMSKERK - Het was de eerste raadsvergadering voor de nieuwe raad waarin we politieke besluiten moesten nemen over o.a. het ontwikkelingsplan De Velst en het startplan energiearmoede.

Energie armoede

Het is duidelijk dat door de huidige energieprijzen veel huishoudens in Heemskerk in de financiële problemen zitten. Zij zijn met een eenmalige toeslag gesteund maar dat is niet het gehele probleem. Vaak zijn huizen niet afdoende geïsoleerd, een oude ketel enz. Hier moet een oplossing voor komen. Daarom lag er een voorstel voor om hier op in te zetten. Heemskerk Lokaal vond dit plan niet concreet genoeg en heeft om een voorstel gevraagd met concrete plannen. Dit is door het college toegezegd. Met deze toezegging werd het startplan Energiearmoede door de raad unaniem aangenomen.

De Velst

Ook op het stedenbouwkundigplan voor de verdichting van De Velst is een klap gegeven. Dit houd in dat de gemeentelijke organisatie gericht door kan gaan met het vormgeven van het bestemmingsplan. Er werd in de vergadering geopperd om de stemming over het plan uit te stellen, om delen van het participatie traject, wat niet goed is gegaan, over te doen. Hetgeen zou kunnen “zonder vertraging” werd daarbij gezegd.

Geen valse hoop

Erg sympathiek natuurlijk maar dat is niet met zekerheid te zeggen. Heemskerk Lokaal wil de bewoners geen valse hoop geven en volgens de wethouder is er nog van alles mogelijk bij het vervolgtraject. Daar vertrouwen wij op!

WoonopMaat zal op hun beurt de bewoners duidelijkheid moeten verschaffen over de toekomst van de drie flats, dit is niet de taak van de gemeente.


Sebastiaan Schoorl, Heemskerk Lokaal