Een feestje op het vernieuwde plein.
Een feestje op het vernieuwde plein. (Foto: Brandeisfotografie)

Vernieuwd Bos en Lommerplein tropisch geopend

Algemeen

NIEUW-WEST - Wie zaterdag boodschappen deed op het Bos en Lommerplein kreeg een gouden munt als wisselgeld en werd vooral op het hart gedrukt het kassabonnetje te bewaren. Het was feest op het plein en munt en bon leverden wat lekkers of leuks op. De reden? Het plein is (weer) vernieuwd en ziet er groener, strakker en huiselijker dan ooit uit. Zonder markt, maar met horeca, Hema en meer.

Shirley Brandeis

Megatrek moet je bij ijscoman Hassan niet hebben. Hassan is een ijsjesgoochelaar en weet behendig jong en ouder om de tuin te leiden. Alsjeblieft, een ijsje. Oh nee, toch niet. Kijk, dáár is het, rechts van je. Of toch links. Ligt het nu op de grond? Lachsalvo’s klonken zaterdag vooral uit deze hoek van de feestelijke reuring in tropische stijl. Het winkelplein Bos en Lommer is getransformeerd en dat mocht nog gevierd worden met een Moment.

Grote schaar

Daarom kwam ook de kersverse lokale bestuurder Ester Fabriek langs. Voor een toespraak (“Dit is echt een metamorfose, wat is het hier mooi geworden!”) en een lintenknip met een bijna even grote schaar als zijzelf en toen was het plein nieuwe stijl officieel geopend verklaard. En zeg nou zelf, dat winkelt toch een stuk lekkerder.


Probeer dát ijsje maar eens te pakken! (Foto: Brandeisfotografie)


Dat de markt verplaatst is naar de Bos en Lommerweg en niet iedereen daar blij mee is, stond deze dag even niet centraal. Bewoners en omwonenden genoten van de zon, hapjes, drankjes en muziek in tropische sferen. 

Lange rijen

Lange rijen vormden zich voor Caribisch aandoende huisjes met baklava, kindercocktails (met bubbels of echte rook), pannenkoekjes of bij de megagrote winkelwagen waar je met je kassabonnetje van een winkel op het plein een gouden doos met verrassende inhoud mocht aanwijzen.

Het was echt feest voor en op het vernieuwde plein, dat inderdaad een totale metamorfose heeft ondergaan de afgelopen tijd, met ruimte voor banken, groen en horeca en een paviljoen midden op het plein. Een huiskamer van de buurt, zo klonk de opdracht voor SUM Architecten. 

Meer tropische beelden op: www.facebook.com/Westerpost.