Sem Spruit op weg naar goud
Sem Spruit op weg naar goud (Foto: Focus by Hanneke )

Sem Spruit ook internationaal ijzersterk

Sport

ALPHEN - Alphenaar Sem Spruit heeft zich onlangs ook internationaal in de kijker gereden. Met een uitnodiging van TEAM NL op zak kwam hij op de skeelerpiste in BelgiĆ« uit voor Nederland. Het weekend van 13 en 14 augustus stond in het teken van het officieuze EK voor kadetten. 

Deze zomer heeft hij op nationaal niveau al zijn kwaliteiten laten zien met 9 keer goud op het NK. Hij is groot en sterk en regelmatig hoort hij om zich heen dat dit de reden is van zijn medailleoogst. Echter: hij snoerde met zijn optreden velen de mond. Spruit heeft laten zien ook internationaal mee te kunnen strijden voor de medailles.

Inlineskaten

In landen als Portugal, ItaliĆ« en Frankrijk is inlineskaten net zo groot als schaatsen in Nederland. Met deze mannen stond Spruit nu aan de start en sommigen waren zelfs nog een kop groter. Hierdoor liet hij zich niet intimideren en reed hij zijn eigen races. Onder leiding van de bondscoaches Frank Fiers en Valentina Berga-Belloni wist hij twee keer zilver te pakken (afvalkoers 7000 meter en inline 5000 meter). De highlight van dit weekend was goud op de 3000 meter inline waar hij de concurrentie achter zich liet. Zijn teamgenoot Stan de Graaf uit Koudekerk vergezelde hem op het podium met een bronzen medaille op  de afvalkoers. 

Er staat nu nog 1 landelijke baan op het programma en daarna bindt Spruit de schaatsen weer onder.