De Hortensia staat centraal bij Tuinpad Rijneveld.
De Hortensia staat centraal bij Tuinpad Rijneveld. (Foto: Aangeleverd Sonja de Jong)

Hortensiadag bij Tuinpad Rijneveld

Nieuws

BOSKOOP - De hortensia staat zaterdag 27 augustus volop in de schijnwerpers bij Tuinpad Rijneveld in Boskoop. De hortensia kent vele vormen en is heel herkenbaar. Maar: welke verzorging heeft nu welke hortensia nodig? Dat maakt het vaak lastig. Vandaar dat deze speciale Hortensiadag op het Tuinpad plaatsheeft.

Hier kun je vragen stellen zoals: wanneer kan ik mijn pluimhortensia snoeien of mag je een berghortensia wel of niet snoeien? Wat kan ik doen als de bloemen van mijn hortensia te groot zijn? Al deze specifieke vragen kun je stellen aan een aantal hortensiakwekers dat tijdens Tuinpad Rijneveld op de kwekerij van plantentuin Esveld aanwezig is. Zij delen hun expertise.

“De rondwandeling geeft je een bijzonder beeld van de vele soorten hortensia’s. Cor van Gelderen, verzamelaar en kenner, neemt je bij de hand tijdens deze wandeling met zijn enthousiaste verhalen. Zijn kennis en vakmanschap doen je verbazen”, aldus de organisatie.

“Bij koffie- en theehuis Yume kun je even rusten onder het genot van een kopje koffie of thee, met het huisgemaakte gebak, of een lunch op terras aan het water om daarna een prachtige rondvaart te maken vanuit de Japanse tuin. De manier om een uniek stukje Boskoop en de boomkwekerijen eens van een andere kant te bewonderen.”

De organisatie vervolgt: “Hortensiabloemen zijn de perfecte bloemen voor een bijzonder bloemstuk. In de kas bij Plantentuin Esveld kun je je creatieve geest een boost geven door een workshop bij te wonen.”

Het Tuinpad Rijneveld is open van 10.00 uur tot 16.00 uur. Je bent van harte welkom in Plantentuin Esveld aan het Rijneveld 72 in Boskoop en de toegang is gratis.