Martijn van Zanten is de vegaboer.
Martijn van Zanten is de vegaboer. (Foto: Archief)

VegaBoerderij met kraam in het Irenebos

Nieuws

ALPHEN - Tijdens de Natuurmarkt op 3 september in het Irenebos in Alphen is ook de VegaBoerderij Groene Hart aanwezig. De Alphense actieve deelnemers Gerard Harmes en Herman Teunissen willen bezoekers graag enthousiast maken voor dit initiatief.

In 2020 begon een aantal mensen enthousiast een project een coöperatie voor consumenten in Alphen, Bodegraven en omgeving: groenten en fruit telen op een biologische manier. Dit wordt nu gedaan aan de Buitenkerk 57 in Bodegraven op een klassieke boerderij langs de Oude Rijn.

Boer

De gezamenlijke leden van de coöperatie hebben een boer in dienst, Martijn van Zanten. Hij zorgt met trainees en wordt geholpen door vrijwilligers voor het bedrijf. “De tuin en akker leveren steeds meer op. We kunnen nog meer deelnemers gebruiken, er is genoeg gepoot en gezaaid”, aldus Harmes en Teunissen.

Gezond

“Doel is groente- en fruitteelt dichter bij de consument te krijgen. Gezond, lekker en dichtbij. Er wordt gewerkt zonder bestrijdingsmiddelen, vrijwel volledig op de biologische principes van permacultuur. Het is kleinschalig samenwerken.”

Lid

Lid worden kan via de website www.vegaboerderij.nl. Er is ook de mogelijkheid eerst met een proefpakket kennis te maken. “Voor 20 euro kun je 4 weken lang een tas heerlijke groente ophalen op de afhaalmomenten van de VegaBoerderij op vrijdag en zaterdag van 10.30 - 13.30 uur. Geef je hiervoor op via administratie@vegaboerderij.nl. of bij de kraam in het Irenebos.

Voor meer informatie: Gerard Harmes (06-12210329).”