Volgens Parkvilla is dansen voor iedereen.
Volgens Parkvilla is dansen voor iedereen. (Foto: Parkvilla)

Dansen bij Parkvilla van 2,5 tot 100 jaar

Cultuur

ALPHEN - De lijst met de voordelen van dansen is volgens Parkvilla eindeloos. Het verbetert balans, geheugen, concentratie en zelfvertrouwen. Mede doordat muziek een positief effect heeft op de hersenen. Daarbij verhoogt dansen lenigheid, kracht, conditie én een goede lichaamshouding. 

“Welke leeftijd of ervaring je ook hebt, we hebben bij Parkvilla altijd een danscursus die bij je past. Vanaf 2,5 jaar is er peuterdans tot aan hoge leeftijd kun je meedoen aan de modern en jazz voor volwassenen”, licht Jeroen de Meij van Parkvilla toe.

De basis ligt bij peuter- en kleuterdans. Vanaf 2,5 jaar kunnen peuters met één begeleider op dansles. Samen met de docent genieten zij in de les van bewegen en dansen op muziek, met spel en fantasie. “Belangrijk is dat peuters en kleuters bewegen. Uit onderzoek van het Mulier Instituut is gebleken dat de motorische vaardigheden van kleuters uit groep 1 en 2 achteruit holden tijdens de eerste corona lockdown. Vooral op het onderdeel balanceren scoorde een grote groep kleuters slechter. Dus naast het plezier dat jonge kinderen door dansen hebben, is het ook uitermate nuttig. De lessen sluiten helemaal aan op de belevingswereld van een peuter en spelenderwijs wordt er gewerkt aan motorische vaardigheden, zelfvertrouwen en creativiteit.”

Nieuw is de talentklas van 8 tot 12 jaar. Deze klas is geschikt voor leerlingen die wellicht overwegen om later van dans hun beroep te maken. De Meij: “Dit is de enige les waarbij vooraf een selectie is. Deze is op 20 september en iedereen die denkt daarvoor geschikt te zijn, is van harte welkom. Inschrijven via cursussen@parkvilla.nl. In het verleden zijn meerdere leerlingen doorgestroomd naar professionele dansopleidingen. Verder zijn er zo’n twintig verschillende danscursussen van klassiek ballet tot aan jazz en modern.”