De start en finish is bij de Sunset beachbar.
De start en finish is bij de Sunset beachbar. (Foto: Archief)

Halve van Alphen gaat van start

Sport

ALPHEN - De Halve van Alphen gaat op zondag 18 september van start bij de Sunset Beach Bar aan de Zegerplas. Om 10.00 uur begint de achtste editie van De Halve. Het is volgens de organisatie een echte halve marathon langs de groene randen van Alphen aan den Rijn, over een bijna autovrij parkoers.

Je kunt ook kiezen voor een halve halve (10 km) of een ‘halve halve halve’ (5 km) door het prachtige Zegerslootgebied. De Halve van Alphen wordt gehouden door Alphen a/d Run en CAS Alphen, in samenwerking met Bfitt en Sunset Beach Bar. “De Halve van Alphen is open voor iedereen dankzij de vele verschillende opties. Je kunt zelf de hele halve marathon hardlopen; je kunt ook meedoen met een estafetteteam (2x10, 3x7, 4x5). De een rent, de ander fietst mee en op de wisselplek wissel je van rol. (zorg voor warme kleren voor de fietser)”, zo vertelt de organisatie.

“Maar je mag ook skaten of fietsen. De fietstocht is zelfs open voor kinderen, onder begeleiding van hun ouders natuurlijk. Het is de ultieme gelegenheid om met het hele gezin een halve marathon te volbrengen of om je coach eens op de fiets met je mee te nemen. Er is zelfs een wandeltocht. De wandelaars vertrekken eerder en lopen dezelfde route rondom Alphen. Verder bieden we dit jaar voor het eerst ook een 10 en een 5 kilmeter, om nóg laagdrempeliger te zijn. Nu kan echt iedereen meedoen met één van onze afstanden.”

‘Er hangt een leuke sfeer bij de start’

De 10 kilometer start om 10.30, de 5 om 11.00 uur, vanaf dezelfde startlocatie bij Sunset, met een route door het Zegerslootgebied. De finish is daar eveneens. “Er hangt een leuke sfeer bij de start en het is een mooie plek voor fans. Ook is er natuurlijk gegarandeerd een afterparty.” 

Het programma

08.00u  start inschrijven (tot een kwartier voor de start van elk onderdeel)

08.30u  Start wandeltocht Halve van Alphen (21,1 km)

10.00u Start Halve van Alphen (21,1 km) voor hardlopers, estafettelopers, skaters, fietsers.

10.30u Start 10 km (halve halve)

11.00u Start 5 km (halve halve halve)

Afterparty bij Sunset na afloop

Ter plekke

Inschrijven kan (uitsluitend) ter plekke vanaf 08.30 uur tot een kwartier voor de start van je afstand. De parkeerruimte is beperkt dus kom op de fiets. Meer informatie is te vinden op www.halvevanalphen.nl en op Facebook bij www.facebook.com/halvevanalphen. Wie de tocht volbrengt krijgt een mooie oorkonde als herinnering. “En publiek (bij start / finish of langs de route) is natuurlijk van harte welkom!”