Het feest werd om kwart over drie ingeluid met een muzikaal optreden in het Perupark.
Het feest werd om kwart over drie ingeluid met een muzikaal optreden in het Perupark. (Foto: Aangeleverd Ton Steenbergen)

Bewoner van appartementengebouw pakt groots uit en verwent 40 buren

Nieuws

ALPHEN - Een bewoner van het appartementengebouw d’Amazone in Kerk en Zanen in Alphen wilde de buren opvrolijken. “Omdat wij de afgelopen ruim 2 jaar nogal wat te verduren gekregen hebben vanwege corona, namelijk zeker 14 besmettingen en minimaal 3 sterfgevallen.” Het geheel verzorgde feest, op zaterdag 20 augustus, met muziek, wijnproeverij en diner bleek een daverend succes en een blijvende herinnering voor de Amazonebewoners.

d’Amazone is een kleinschalig appartementengebouw voor 50-plussers met een opvallend levendige en sociale gemeenschap. Iedereen kent iedereen en de bewoners ondersteunen elkaar waar nodig. Regelmatig komen ze samen om koffie te drinken, te borrelen, spelletjes te spelen, te zingen en te schilderen. Activiteiten genoeg lijkt het. Maar Covid gooide ook voor d’Amazone roet in het eten. In drie weken tijd verloor de gemeenschap 3 van haar geliefde bewoners. Twee corona-uitbraken heeft d’Amazone moeten doorstaan. En steeds weer werden bijeenkomsten afgeblazen. “We zagen elkaar nauwelijks meer, vreselijk!”, was een naderhand veelgehoorde klacht. 

Grootmoedige bewoner

Eén van de bewoners, Ton Steenbergen, besloot iedereen weer samen te brengen met een groot feest. “Ik wil er een voor de bewoners onvergetelijk feest van maken.”

Zaterdag was het dan eindelijk zover. Het feest werd om kwart over drie ingeluid met een muzikaal optreden in het Perupark achter d’Amazone. Daarna vertrokken de feestvierders met een speciaal voor de gelegenheid gehuurd busje voor de rest van het volledig door ondernemers gesponsorde programma naar restaurant ‘t Haasje in Hazerswoude.

De zintuigen prikkelen

Ton had een avondvullend programma uitgewerkt, beginnend met een serenade door Drum en Showband Con Brio. “De stemming zat er gelijk goed in, sommige bewoners konden niet stil blijven staan en Con Brio werd met applaus en getoeter van een rollator aangemoedigd”, vertelt Ton. “Daarna gingen de bewoners met de bus naar Hazerswoude. Al weken hadden de Amazonebewoners uitgekeken naar de wijnproeverij van Kraaywijn.nl. Witte wijn, rosé, rode wijn, mousserende wijn, droge wijn en dessertwijn werden geschonken en heerlijke hapjes werden geserveerd om de smaak van de wijn te beoordelen voor en na het hapje. Aan sommige tafels proefde en besprek men de wijn kritisch. Aan andere tafels wist men sowieso wel raad met de wijn en de hapjes.” 

Dit was echter niet genoeg voor d’Amazone: geen feest compleet zonder eten. Dus volgde nog een 4-gangen buffet. “Al snel zat iedereen te smullen van een gevarieerd bord met uitermate smakelijke hapjes. En tafels waar men moest wachten werden opgevrolijkt met een onverwachte tafelgoochelaar. Terwijl een enkele bewoner bang was zijn vingertopje te verliezen in de vinger-guillotine, overheerste de nieuwsgierigheid, de fascinatie en de vrolijkheid. Tijd voor het dessert. Met een verfrissende omelet Sibérienne, een tongstrelende witte en pure chocolademousse en een curieuze passievruchtenbavarois werd de feestavond in stijl besloten. Missie geslaagd.”

De bewoners genoten van het diner.