Eveline Tijmstra en Harry Rotgans flankeren de acteurs van Flexibel.
Eveline Tijmstra en Harry Rotgans flankeren de acteurs van Flexibel. (Foto: Els Broers)

‘Koninklijke familie’ regeert bij opening gerestaureerde amfitheater

Algemeen

PURMEREND - Op zaterdag 17 september was de feestelijke opening van het gerestaureerde amfitheater in het Leeghwaterpark. Het amfitheater - dat van oudsher een belangrijke culturele betekenis heeft voor de inwoners in Purmerend - heeft recentelijk een metamorfose ondergaan. Zitplaatsen en trappen zijn hersteld, er is nieuwe bestrating gelegd en zijn schilderingen aangebracht. Gelijktijdig werden de nieuwe regenboogkunstwerken onthuld. 

Tijdens een bijeenkomst met diverse culturele optredens, stond wethouder Eveline Tijmstra (Cultuur) stil bij het opknappen van het amfitheater en de mogelijkheden die het amfitheater biedt voor voorstellingen, optredens, concerten en andere bijeenkomsten. Wethouder Harry Rotgans (Zorg) besteedde aandacht aan de kunstwerken vanuit het inclusiedossier. Jan Stel en Arjan Jansen hebben het kunstwerk vakkundig aangebracht en het gedicht is afkomstig van Sebastiaan Stroosnijder.

Flexibel, de theatergroep voor acteurs met een verstandelijke beperking, had de eer om als eerste gezelschap het vernieuwde theater te betreden en op te treden. De acteurs en actrices van Flexibel brachten een koninklijk thema ten tonele. De complete koninklijke familie, zelfs prins Bernhard, gaf acte de présence.  

De kunstenaars Jan Stel en Arjan Jansen op de trappen van het theater.