Barbara van Loen.
Barbara van Loen. (Foto: Christiaan de Roo)

Cursus Framedrummen in Oase

PURMEREND - In Oase Feelgood & Cure centrum start Barbara Loen op vrijdag 30 september met een 6 lessen durende cursus Framedummen. Aanvang 19.30 uur. 

Framedrums zijn platte drums die over de hele wereld voorkomen als traditioneel muziekinstrument. Ze zijn er daardoor in diverse soorten en maten maar worden altijd horizontaal bespeeld, naar het hart toe, terwijl je ze draagt of op schoot hebt. De trilling gaat zo helemaal door je heen tijdens het spelen. Massage voor de cellen! Van oudsher werden ze ingezet om de samenhang van de gemeenschap te bekrachtigen. 

Toen docent Barbara Loen tien jaar geleden in contact kwam met deze drumvorm werd ze getroffen door hun verbindende kracht. Dat vormt dan ook het hart van haar lessen. Techniek en samenspel wisselen elkaar af . Er wordt gespeeld met traditionele ritmes uit het midden-oosten en het mediterrane gebied, maar ook moderne arrangementen komen voorbij. 


Barbara is opgeleid tot theaterdocent, runde jaren een massagepraktijk, maar belandde uiteindelijk toch weer op het podium via de framedrums. Met trio Saffraan geeft zij al tien jaar (meditatieve) concerten. 

Het centrum is gevestigd aan de Amstellaan 2b in Purmerend. Aanmelden en informatie via mail Barbara@debarbaartheater.nl Of bellen met 06 38 25 00 02


Afbeelding