Het startschot door Angie en Vlinder Burrie. Links voorzitter Mick Smits. Even later was het drietal leidend in een verloting van veel en mooie prijzen.
Het startschot door Angie en Vlinder Burrie. Links voorzitter Mick Smits. Even later was het drietal leidend in een verloting van veel en mooie prijzen. (Foto's: Els Broers)

Festival2Fight Cancer: ruim 28.000 euro

PURMEREND - Festival2Fight Cancer heeft tot gisteren een bedrag van € 28.542,- opgeleverd. Aangezien de grootte van een aantal binnenkomende bedragen nog niet bekend zijn komt Fight Cancer Purmerend in oktober met het definitieve eindtotaal. Ondanks dat het aantal deelnemers minder was, hetgeen ongetwijfeld te maken had met het weer, was het perfect georganiseerd en kijkt de organisatie tevreden en ook met trots terug.

Angie (8) en Vlinder Burrie (11) gaven zaterdag rond 12.00 uur het startsein voor het wandelen en zwemmen tijdens het sportieve Festival2Fight Cancer. Angie heeft als jong kind kanker overwonnen. De voortgang van kankeronderzoek heeft dat mede mogelijk gemaakt. 

Op de speelweide naast het Leeghwaterbad was er tijdens en na de sportieve activiteiten muziek, drinken, eten en een verloting. Het festival vormde de afronding van de acties dit jaar om in Purmerend | Beemster geld op te halen voor levensreddend en kwaliteit van het leven bevorderend kankeronderzoek. Ook tijdens het festival was het mogelijk geld te doneren voor kankeronderzoek.

Alle donaties gaan naar kankeronderzoek, de organisatie is mogelijk door sponsoring door diverse ondernemers. Terwijl de wandelaars en zwemmers bezig waren met hun sportieve prestaties om geld op te halen, begon het muzikale festival. De jongste wandelaar was Jaylinn (5). Zij mocht vertellen waarom ze meedeed. 


Dankzij de challenge van de gemeente kon een cheque van meer dan 16.000 euro worden overhandigd.
Marika Pruis interviewt Jaylinn, de jongste deelnemer aan de wandeltocht.