Afbeelding
(Foto: Bianca Wormer)

Demo radiografisch bestuurbare auto's

PURMEREND - Heb je altijd al eens een wedstrijd willen zien van radiografisch bestuurbare auto's? Dat kan op zondag 2 oktober bij Modelbouwvereniging Waterland aan het Trimpad 8 in Purmerend Wheermolen.

Na ruim 2 jaar stilstand wordt de club nieuw leven ingeblazen met de organisatie van de zogeheten 'MVW Reborn'. Dit is een wedstrijd voor 1:8 nitro en electro buggy's. De start is om 09.00 uur.  Iedereen is van harte welkom op het terrein naast de ijs- en skeelerbaan. 

Er zijn twee uitvoeringen, Electro en Nitro auto`s deze zijn in Buggy`s en Truggy versie te verkrijgen en er is keus uit veel verschillende merken.

Je kunt ze in een kit kopen dan bouw je de auto helemaal zelf op of je koopt een RTR (Ready To Run)

Nitro uitvoeringen worden aangedreven door een 3,5 tot 4,6cc Nitroverbrandingsmotor en zijn 4wiel aangedreven. Vanwege het geluid zijn de rijtijden van 10 tot 17 uur vandaar dat Electro nu erg in opkomst is deze word aangedreven door kleine accupack`s. Het voordeel hiervan is dat je zelfs door kunt rijden tot in de late uurtjes.

De MVW beschikt over een grote Off-Road wedstrijdbaan voorzien van kunstgras en verschillende uitdagende jumps. Er staat een hoge rijdersstelling en vanaf boven heb je goed zicht over de gehele baan. De auto`s zijn enorm wendbaar. Het plezier wordt nog eens extra verhoogd d.m.v. springschansen, waar een vlieghoogte van 2 meter hoog, eerder regelmaat is, dan uitzondering.

Er worden clubwedstrijden georganiseerd maar ook kun je met toernooien meedoen buiten de club in Nederland. Voor meer informatie kijk op modelbouwvereninging.nl of www.facebook.com/ModelbouwverenigingWaterland.