Marike Leijerzapf van Care for Women
Marike Leijerzapf van Care for Women (Foto: aangeleverd)

Hulp bij opvliegers, huilbuien en andere ellende

PURMEREND - Sommige dames herkennen Marike Leijerzapf nog. Reeds 21 jaar werkt ze als verloskundige, waarvan de eerste paar jaar in Purmerend en omgeving. Dit jaar heeft ze een studie afgerond, waardoor ze nu ook gespecialiseerd is in hormonale disbalans bij vrouwen. Deze zomer is Marike gestart met haar praktijk ‘Care for Women Purmerend’. Vrouwen van alle leeftijden, die kampen met hormonale problemen, zijn hier welkom.

Regelmatig krijgen vrouwen de stempel ‘burnout’ opgelegd, terwijl zij in de premenopauze zitten. Van stemmingswisselingen tot allerlei fysieke klachten (opvliegers, gewrichtspijn, migraine, etc.), die een vrouw ernstig kunnen belemmeren in haar welzijn en functioneren.

"Gelukkig is er tegenwoordig goed iets te doen aan deze klachten. En aangezien de overgang gemiddeld zo’n 7 tot 10 jaar duurt, is het zonde om met klachten rond te blijven lopen die je beperken in je leven."

Tijdens een consult van 60 minuten wordt bekeken wat er aan jouw klachten te doen is. De behandelmogelijkheden vanuit de reguliere en alternatieve geneeskunde worden samen met jou afgewogen en je ontvangt concrete adviezen over wat je zelf kunt doen om klachten te verminderen.

Daarnaast kunnen vrouwen die last hebben van menstruatieproblemen of PMS ook bij haar terecht. Vrouwen met PMS hebben de dagen voorafgaand aan de menstruatie soms zo’n kort lontje, dat ze zichzelf niet meer herkennen. "Deze klachten kunnen een enorme impact hebben op je leven en komen vaak iedere maand terug. Het zou jammer zijn om daar geen oplossing voor te zoeken."

De consulten worden vaak vergoed vanuit een aanvullende verzekering en er is geen verwijzing van een huisarts nodig. Via de website careforwomen-purmerend kun je zelf online een afspraak inboeken. Bij vragen of behoefte aan meer informatie kun je mailen naar m.leijerzapf@careforwomen.nl of bellen met 06 40793017.