De kwekers van onze kwekersclub zijn al hard bezig met opkweken van planten, bomen en struiken.
De kwekers van onze kwekersclub zijn al hard bezig met opkweken van planten, bomen en struiken. (Foto: Groei & Bloei)

Najaars plant- en stekjesmarkt

HEILOO/LIMMEN - Eigenlijk is het najaar het beste seizoen om te planten. De grond is nog goed warm van de zomer, hierdoor kunnen de tuinplanten vóór de winter al aanslaan. In Nederland valt er nogal wat regen in de herfst, waardoor we zelf geen (of veel minder) water hoeven te geven en – ook niet onbelangrijk – het planten van vaste planten is goed te combineren met het planten van voorjaarsbloembollen. Daarom verzorgt Groei & Bloei een najaars plant- en stekmarkt, zaterdag 1 oktober in de tuin van Cees Louwe gelegen aan de Kapelweg 70 in Limmen. De markt zal worden gehouden van 10.00 tot uiterlijk 14.00 uur of tot alle plantjes zijn verkocht. De kwekers van onze kwekersclub zijn al hard bezig met opkweken van planten, bomen en struiken.

Groei & Bloei verzorgd ook een cursus tuinontwerpen. Tijdens de cursus maakt u in zes lessen een ontwerptekening voor uw eigen tuin of een gedeelte daarvan. In deze cursus gaat het vooral om de ruimtelijke indeling van de tuin (waar komen de paden, beplantingsvakken, bomen, het terras enz). De planting wordt nu niet behandeld, die komt in een andere cursus (beplantingsplan) welke cursus in het voorjaar van 2023 zal worden gegeven. Aan het eind van de cursus heeft u een ontwerp waarmee u zelf aan de slag kunt of deze door een hovenier kunt laten uitvoeren. De cursus start in Heiloo op dinsdagavond 4 oktober en wordt verzorgd door twee docenten. Kijk voor meer informatie op de website van Groei & Bloei www.midden-kennemerland.groei.nl

Lezingen

Cees Verkerk verzorgt 5 oktober een lezing Zintuigentuin in de Ter Coulsterkerk in Heiloo, Holleweg 111. Aanvang: 20.00 uur. Inloop: 19.30 uur. Gratis voor leden Groei & Bloei. Niet leden betalen 3,50 euro.