De laatste reanimatiecursus voor Twiskeleden is met succes afgerond.
De laatste reanimatiecursus voor Twiskeleden is met succes afgerond. (Foto: Aangeleverd)

Tennisvereniging ‘t Twiske up to date met EHBO-kennis en nieuw AED-apparaat

Algemeen

OOSTZAAN - Tennisvereniging ‘t Twiske is druk bezig geweest met het organiseren van Old-Stars tennis. Deze Old-Stars-actie was gericht op de ouderen in Oostzaan om deze meer in beweging te krijgen en nieuwe contacten op te doen. Dit project werd ondersteund door het Nationaal Ouderenfonds, de Sportcoach van Oostzaan en de vereniging heeft subsidie ontvangen van de NOC-NSF, zodat ze twaalf tennislessen kon regelen.

Om dit te mogen organiseren moest de club wel aan een aantal voorwaarden voldoen, zoals een professionele trainer met een speciale cursus voor het begeleiden van ouderen. Trainer Franky Monteban heeft zich hiervoor ingezet. Maar ook een goed functionerend AED-apparaat en personen die het kunnen bedienen.

Het apparaat bij ‘t Twiske was aan vervanging toe, dus een mooie gelegenheid dit meteen te realiseren. De EHBO-vereniging Oostzaan is benaderd om de reanimatiecursus te geven en zo hebben dertig Twiskeleden de cursus gevolgd. Goed voor de vereniging en goed voor het dorp. Vijfentwintig ouderen hebben met veel plezier getennist op het park. De sfeer was ontspannen, mede dankzij Franky. Kortom, een zeer geslaagde actie.

De laatste reanimatiecursus voor Twiskeleden was afgelopen woensdag en deze is met succes afgerond.