Dubbelganger.
Dubbelganger. (Foto: Aangeleverd)

Lezing over wondere wereld van paddenstoelen

LANDSMEER - Op vrijdag 7 oktober houden Henk en Jenny Breij van 14.00 tot 16.00 uur hun lezing 'De magische, duistere, wondere wereld van paddenstoelen'. Zij doen dit op uitnodiging van Wijzer Landsmeer in het gebouw van SamenMeer, Dr. M.L. Kingstraat 2b.

Zwammen vormen een aparte groep van organismen in de natuur. De hogere zwammen maken vruchtlichamen om zich voort te planten en dat zijn de paddenstoelen. Door hun schoonheid, smaak en vormenrijkdom zijn ze zeer geliefd, maar ze worden ook gevreesd vanwege hun giftigheid. De groene knolamaniet veroorzaakt jaarlijks vele sterfgevallen, voornamelijk in Oost-Europese landen. Verder zijn er hallucinerende paddenstoelen, de zogenaamde paddo’s, die mensen in hogere sferen kunnen brengen. 

Tijdens de lezing wordt er op al deze aspecten uitvoerig ingegaan, maar er worden ook mooie afbeeldingen van bijzondere paddenstoelen getoond. Zo is daar bijvoorbeeld de illustere Gesluierde dame, die Henk en Jenny in een tropisch bos op Trinidad tegenkwamen. 

Toegangsprijs is € 3,50 inclusief koffie/thee. Voor meer informatie: 020-4824190.

Vliegenzwam.