Een jaarlijks populair evenement.
Een jaarlijks populair evenement. (Foto: Aangeleverd)

Braderie en palingroken

LANDSMEER - Zaterdag 24 september aanstaande is het weer zo ver: dan is er weer de jaarlijkse braderie en palingrookwedstrijd in het winkelcentrum Landsmeer.

Vanaf een uur of negen start de jaarlijkse braderie. Er is een aantrekkelijke looproute met allerlei kramen waar van alles te koop is. Een groot gedeelte van de winkels in het centrum heeft een kraam voor de deur met leuke acties. Verder komen er andere kooplieden uit alle windstreken van het land om hun waren aan te bieden. 

Voor de kleintjes is er op het Marktplein een kinderplein met diverse activiteiten, zoals een knutselterras, draaimolen, suikerspin en popcornkraam. Een clown vertoont zijn kunstjes. Leden van Zwembad De Breek verloten diverse prijzen, met als klapper een E-Bike ter waarde van € 1.300,00. Deze hoofdprijs is beschikbaar gesteld door het Ondernemersfonds Winkelcentrum Landsmeer.

Afgelopen jaren heeft dit voor het zwembad altijd mooie bedragen opgeleverd en hopelijk wordt er ook dit jaar recordbedrag opgehaald voor het unieke buitenbad met de fantastische vrijwilligers die daar hun ziel en zaligheid in steken.

Ei is dit jaar ook weer de palingrookwedstrijd voor De Zuyd. De grote vraag luidt: wie gaat de bekerhouder Erik Bierdrager van de eerste plek af stoten? Theo Goede heeft ook dit jaar weer super paling geregeld en de zeer vakkundige jury bestaat uit de heren Fran Braspenning, Aart Goede, Willem Wals en Constant van Brenk.

Aan iedere deelnemer wordt vijf pond paling uitgedeeld en kan men na het officiële startsein beginnen. Rond 15.00 uur moet iedere roker bij de vakjury de wedstrijdpaling inleveren. Vervolgens rust op deze jury de taak om alle paling te keuren en een winnaar aan te wijzen. Bij de beoordeling wordt gelet op kleur, gaarheid, zoutgehalte en natuurlijk op de smaak. De prijsuitreiking zal rond 16.00 uur zijn en dit wordt gedaan door de jury onder leiding van de enige echte Fran Braspenning. Om dit geheel gezellig te laten verlopen is de buitenbar van De Zuyd vanaf 12.00 uur geopend voor een lekker drankje en hapje terwijl men de toprokers kan aanschouwen.

Na de prijsuitreiking, omstreeks 16.30 uur, zijn er diverse liveoptredens van onder anderen Glenn Palm, Omar la Reine, Sylvia Bruens en DJ John Metz om het feest compleet te maken.

Kortom: deze dag mag u niet missen in het meest complete winkelcentrum van Waterland!

Geïnteresseerd in een kraam of een grondplaats? Aanmelden is mogelijk bij Fresh Events: info@freshevents.nl