Zwemmen en goed bezig zijn voor een goed doel.
Zwemmen en goed bezig zijn voor een goed doel. (Foto: De Thermen2)

Zwem4daagse van start in De Hoorn

Cultuur

ALPHEN -  De Zwem4daagse gaat maandag 19 september van start in Zwembad De Hoorn. Het doel van de Zwem4daagse is om met zoveel mogelijk mensen vier dagen in één week banen te zwemmen om geld op te halen voor Stichting Tutu. 

Tijdens de Zwem4daagse zwem je vier dagen in één week baantjes. Kinderen zwemmen per dag 12 baantjes en volwassenen 24 baantjes. Ook kinderen die nog geen zwemdiploma hebben mogen deelnemen samen met een volwassene die wel een zwemdiploma heeft.

Zwemmen kan tot en met vrijdag 23 september van 18.30 tot 20.00 en op zaterdag 24 september van 14.00 tot 16.00 uur. Er is zaterdag is er ook een leuke challenge voor de kinderen waarin ze verkleed hun laatste baantjes mogen zwemmen. Op woensdag, tijdens de jaarmarkt is er geen Zwem4daagse. Kaartjes kunt je online via de webkassa kopen of aan de kassa in beide zwembaden.

De stichting heeft als missie om ongeneeslijk zieke ouders te helpen bij het maken van tastbare, waardevolle herinneringen met en voor hun kinderen. Dit doet zij door wensgezinnen te koppelen aan bestaande initiatieven of door wensen op maat in te vullen. Elke euro die zij ontvangt, wordt gebruikt om een herinnering te maken. Het begon met een simpele post op LinkedIn. Een foto van een grote man, met imposante baard en zijn dochter op zijn arm. Allebei gekleed in een zuurstokroze tutu.