De Scouting gaat beginnen.
De Scouting gaat beginnen. (Foto: Wouter van Lange)

Open dag Scouting Mr. van Daalgroep Boskoop

Cultuur

BOSKOOP - Scouting mr. van Daalgroep Boskoop aan het Zwartepad 51 opent zijn deuren tijdens de open dag op zaterdag 24 september. Wil je mee kijken bij verschillende activiteiten, kom dan tussen 10.00 en 14.00 even langs.

Misschien heb je ze wel eens in het dorp gezien: de jongens en meisjes van Scouting Mr. Van Daalgroep. “Zij zijn het die elke zaterdag nieuwe avonturen beleven in Boskoop en ver daarbuiten. Samen trekken ze er op uit, spelen ze waar ze willen, maken vrienden en vriendinnen, redden zichzelf zonder al te veel dingen mee te hoeven nemen en maken gewoon plezier”, aldus de scouting.

Omdat scouts elke week weer een andere activiteit doen, vinden velen scouting leuk. “De leiding helpt je waar het nodig is. Maar ze gaan ervan uit dat als je weet hoe iets moet, je het liever zelf doet. Wellicht kun je na verloop van tijd zelfs dingen voordoen aan andere kinderen” 

Spelletjes

Ze vereniging vervolgt: “Op kamp gaan is ook iets wat Scouts vaak doen. In het eigen clubhuis, in de omgeving of op een ander scoutingterrein in Nederland of Europa en dan maken ze van vroeg in de ochtend tot ‘s avonds laat plezier: spelletjes, speurtochten en ‘s avonds een kampvuur of nachtwandeling met stormlantaarns, best spannend.

Dat maakt het nou zo gezellig, en... je kunt nooit eens een week “verliezen”, er is namelijk niets te verliezen. Bij Scouting kun je alleen maar winnen, elke keer weer. Wel moet je natuurlijk je best doen. Moeilijk? Misschien, maar probeer het gewoon!”

Nieuwsgierig? Vanaf 4 jaar kun je beginnen met Scouting.